Lindholm strelil prvý hetrik kariéry a napodobnil Višňovského! + video

Švédsky obranca Hampus Lindholm nemusí prioritne strieľať góly, ale každý jeden môže jeho tímu pomôcť. Vo štvrtkovom zápase Anaheimu proti NY Islanders strelil hneď tri, vrátane víťazného v predĺžení na 5:4. Zaznamenal prvý hetrik v NHL.

Dvadsaťtriročný Lindholm otváral skóre duelu v deviatej minúte. V 33. minúte zvyšoval náskok Ducks na 3:1 a hetrik zavŕšil v poslednej minúte predĺženia. Stal sa prvou hviezdou zápasu, v ktorom prekonal Jaroslava Haláka trikrát zo šiestich streleckých pokusov.

„Necítim sa nijako výnimočne, len mám radosť z výhry. Myslím, že keď si to neskôr pozriem, bude to iné,“ povedal Lindholm hneď po zápase. Neskôr na Instagrame prejavil aj emócie: „Ďakujem za gratulácie. Je to taký skvelý pocit streliť prvý hetrik v kariére a získať dôležité víťazstvo. Myslím, že streľba so zavretými očami niekedy funguje...“

Rodák z Helsingborgu sa stal druhým obrancom v histórii Ducks, ktorý zaznamenal hetrik. Pred ním sa to podarilo iba niekdajšiemu slovenskému obrancovi Ľubomírovi Višňovskému. Lindholm zároveň zaznamenal jubilejný 50. hetrik v klubovej histórii.

Lindholm si rozšíril konto na šesť gólov a 11 bodov v 23 zápasoch sezóny. Na prvý hetrik nečakal ako obranca veľmi dlho – do 325. duelu v NHL. Spolu v nich nazbieral 123 bodov za 35 gólov a 88 asistencií. Ducks ho draftovali v roku 2012 z celkového šiesteho miesta.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 22. 12. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL