Bude Marián Hossa po hráčskej kariére pôsobiť ako tréner?

Slovenský útočník Marián Hossa v tejto sezóne nehráva pre následky alergie na výstroj, ktorá sa prejavovala kožnými problémami. Mnohí veria, že ho už v drese Chicaga neuvidíme. Mohol by sa však k hokeju vrátiť v novej pozícii?

Kanadský odborník Bruce Garrioch z denníka Ottawa Sun nedávno povedal, že sa v zákulisí pošepkávalo o tom, že by tridsaťosemročný trenčiansky odchovanec robil trénera v zápase veteránov tímov Senators a Canadiens. Tí si zahrali pod holým nebom pred NHL 100 Classic.

To však tiež vynára zaujímavú otázku, či by trénersky chlebík Hossu v budúcnosti nelákal aj plnohodnotne. Mnohí hokejisti sa majú po hráčskych rokoch problém zaradiť do života, ale jeden z najkomplexnejších hokejistov histórie by mohol na svoju kariéru nadviazať trénovaním celkom logicky.

Hossa sa prezentoval ako líder a veľký profesionál v každom slova zmysle. Svoje skúsenosti rád odovzdával mladíkom, ktorých svojím profesionalizmom inšpiroval. Navyše, trénerstvo by mal aj v krvi. Jeho otec František trénoval v Slovenskej extralige a dokonca viedol aj slovenskú reprezentáciu.

Čo poviete, vedeli by ste si Mariána Hossu predstaviť v úlohe trénera?


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 12. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL