Mathew Barzal strelil premiérový hetrik v NHL! + video

Talentovaný útočník New Yorku Islanders Mathew Barzal prežíva skvelý nováčikovský ročník v NHL. Má za sebou už päťbodový zápis, no prvý hetrik strelil až v sobotnom zápase proti Winnipegu. Prispel ním k výhre 5:2.

First-career hatty feels! 🙌🔥🎩 pic.twitter.com/BwqKm5ZV1L

— New York Islanders (@NYIslanders) December 23, 2017

Dvadsaťročný center skóroval už v tretej minúte duelu, keď zvyšoval stav na 2:0 len 49 sekúnd po góle Andersa Leeho. V poslednej minúte prvej tretiny pridal druhý gól na 3:1, ktorá bol zároveň víťazný. Hetrik zavŕšil v 52. minúte gólom na 4:1.

„Je to super. Veľmi mi k tomu pomohli spoluhráči z formácie skvelými prihrávkami a vyhranými súbojmi. Je úžasné, ako nám to išlo a že sme dosiahli víťazstvo,“ povedal Barzal, líder nováčikov NHL v počte gólov i bodov.

Barzal, ktorý sa stal prvou hviezdou zápasu, je vo veku 20 rokov a 211 dní najmladším hráčom Islanders s hetrikom od 15. januára 2011. Vtedy to John Tavares dokázal o 94 dní skôr. Zároveň je 11. nováčikom s hetrikom v klubovej histórii. Posledným bol Michael Grabner 13. februára 2011.

Kanadský mladík bodoval vo štvrtom zápase po sebe a udržiava si na nováčika obdivuhodný priemer takmer bodu na zápas. V 36 dueloch sezóny strelil 12 gólov pridal 23 asistencií. S 35 bodmi je v tíme štvrtý.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 24. 12. 2017 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL