Halák o veľkom počte inkasovaných gólov: Musíme to riešiť ako tím

Za vysoký počet inkasovaných gólov je najľahšie hodiť vinu na brankárov. Tak to v tejto sezóne často bývalo aj v prípade Jaroslava Halák a jeho kolegu z tímu New York Islanders Thomasa Greissa.

Islanders v doterajšom priebehu sezóny strelili až 130 gólov, no skoro rovnaký počet ich aj inkasovali. So 127 inkasovanými gólmi sú druhým najhorším tímom NHL po Arizone. A hoci je nízka aj úspešnosť zákrokov, brankárom neuľahčujú život hráči pred nimi.

„Je zrejmé, že to nie je ideálne, pokiaľ ide o počet inkasovaných gólov a našu úspešnosť zákrokov,“ povedal Halák. „Musíme sa však na to pozrieť ako tím. Musíme zistiť, odkiaľ tie góly prichádzajú. Samozrejme, sú aj časy, keď ako brankár chcete niektoré góly vziať späť, ale niekedy pri nich jednoducho nemôžeme nič urobiť.“

Halák si pred Vianocami vylepšil náladu, keď s 38 zákrokmi doviedol svoj tím k výhre 5:2 nad Winnipegom. Predtým inkasoval deväť gólov pri dvoch prehrách po sebe, takže takáto výhra je vítaná. V tejto sezóne má bilanciu 10-8-2 s 90,6% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,01 inkasovaného gólu na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 12. 2017 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL