Ktorí traja Slováci sú medzi hráčmi, ktorých treba na MSJ sledovať?

Svetový šampionát hráčov do 20 rokov odštartuje už dnes a kanadská televízia Sportsnet vymenovala hráčov, ktorých treba pozorne na turnaji sledovať. Zo slovenského tímu vybrala brankára a dvoch útočníkov.

Do výberu sa dostali traja hráči z každej krajiny. Zo Slovákov sú medzi nimi brankár Dávid Hrenák, ako aj útočníci Adam Ružička a Miloš Roman.

Ak by malo Slovensko na šampionáte prekvapiť, tak to bude vďaka skvelým výkonom brankára. Hrenák je nedraftovaný, ale svoje kvality preukazuje v NCAA, kde v 19 rokoch vedie brankárov s 94,7% úspešnosťou zákrokov a priemerom 1,82 inkasovaného gólu na zápas. Odchytal však len šesť duelov.

Ružička je už teraz vzdialený len sedem bodov od vyrovnania svojho vlaňajšieho celosezónneho výkonu. Momentálne je v bodovaní OHL na 17. mieste s 39 bodmi v 34 dueloch. Vlani zaznamenal na turnaji len jeden bod, teraz sa od neho čaká viac.

Roman ešte nebol draftovaný, ale medzi skautmi je hodnotený veľmi vysoko. Je dokonca možné, že do konca sezóny sa bude hovoriť aj o prvom kole. To by však musel mať aj vydarený šampionát. Vo WHL je inak najproduktívnejším nováčikom s 29 bodmi v 33 dueloch. Od konca októbra sa radí medzi hráčov s priemerom bod a viac na zápas.

A čo ostatné tímy?

Z domácich Američanov sa oplatí zamerať pozornosť na útočníkov Kailera Yamamota, Caseyho Mittelstadta a Bradyho Tkachuka. Z favorizovaných Kanaďanov by mala pozornosť smerovať najmä na výkony obrancov Victora Meteho a Caleho Makara, ako aj na útočníka Sama Steela.

Obranca Rasmus Dahlin je zo švédskeho tímu jasnou voľbou. V SHL žiari aj útočník Elias Petterson a v zámorí si dobré meno robí obranca Timothy Liljegren. Z Fínov treba venovať pozornosť duu útočníkov Kristianovi Vesalainenovi a Eelimu Tolvanenovi, ako aj obrancovi Ollimu Juolevimu.

Útočníci Filip Chytil, Filip Zadina a Martin Nečas by mali patriť medzi najsledovanejších Čechov. Z Rusov vytipovala zámorská športová televízia útočníka Andreja Altybarmakjana, brankára Michaila Berdina a útočníka Klima Kostina.

Medzi menej sledované tímy na turnaji budú patriť Bielorusi, Dáni a Švajčiari. V tíme prvej menovanej krajiny by mohli lákať pozornosť najmä Maxim Suško, Vladislav Jerjomenko a Igor Martynov. Z Dánov boli vybraní Joachim Blichfeld, Kasper Kroh a Oliver True. A traja „Helvéti“? Tobias Geisser, Philipp Kurashev a Nando Eggenberger.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 12. 2017 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL