MSJ 2018: Na Slovensko dnes čaká prvý súper ťažkej skupiny

Druhý hrací deň na majstrovstvách sveta do 20 rokov ponúkne fanúšikom len dva zápasy. Najskôr sa stretnú Švajčiari s Bielorusmi a následne bude v KeyBank Center všetko pripravené na zápas Slovenska proti Kanade.

S Kanadou zverenci Ernesta Bokroša odštartujú turnaj po tretíkrát z ostatných štyroch šampionátov. Kým pre mladých Slovákov pôjde o prvý zápas na turnaji, Severoameričania porazili v utorok Fínsko pomerom 4:2. V ťažkej skupine sú spolu s domácimi USA najväčšími favoritmi.

„Kanada bude hrať tvrdo a rýchlo. Na to sme však pripravení. Neviem ohodnotiť, či práve Kanada bude najťažší tím, celá skupina je dosť ťažká. Konkrétne na Kanadu sa nesústreďujeme, no určite budú kvalitným súperom,“ povedal pre web SZĽH Filip Krivošík.

Slovenskí juniori nemajú v úvodnom zápase čo stratiť, pôjdu doň ako outsider. Nebudú však hrať bez snahy. Cieľom bude pokúsiť sa prekvapiť. Proti nim však bude stáť aj publikum, keďže drvivá väčšina fanúšikov v hale bude z neďalekej Kanady.

„Na to sa ťažko pripravuje. Je to len o skúsenosti, každý si to už podľa seba vytesní z mysle, niekoho to možno posunie výkonom dopredu. Sami ešte uvidíme,“ skonštatoval Krivošík.

V minulom roku Slováci podľahli Kanade jasne 0:5. V posledných troch vzájomných dueloch strelili len jeden gól a 18 ich dostali. Favorit je jasný, ale raz by prekvapenie prísť mohlo. Bude to už tentokrát? Priamy prenos vysiela od 01:00 Dvojka.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 12. 2017 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL