Studenič: Je to akoby sme vyhrali Stanleyho pohár + video

Slovenskí juniori nečakane zdolali vo štvrtok Spojené štáty americké 3:2. Ich prvé víťazstvo na majstrovstvách sveta juniorov 2018 však nebolo dielom náhody a bolo plne zaslúžené. Radosť v šatni bola po ňom obrovská.

„Je to neskutočné. Toto je ako sen. Toto je prvýkrát, čo som zdolal súpera ako sú USA. Pre našu malú krajinu je to ako víťazstvo Stanleyho pohára. Som tak hrdý na týchto chlapcov. Pracovali sme ako tím a vyhrali sme. Chceli sme hrať náš hokej a pozorne brániť. Vedeli sme, že z protiútokov a prečíslení by sme mohli streliť pár gólov,“ povedal po zápase Marián Studenič.

O dobre načasované góly sa postarali dvojgólový Filip Krivošík a Samuel Buček, ktorý strelil víťazný gól po peknej individuálnej akcii v 58. minúte.

„Korčuľoval som k bráne, naznačil som strelu a obranca sa na to chytil. Išiel som spoza brány a brankár urobil zákrok. Potom som však uvidel, že mu puk vypadol a len som ho doklepol do brány,“ poznamenal hrdina duelu, ktorý si pripísal aj dve asistencie.

Okrem troch gólov bolo mimoriadne dôležité to, ako slovenskí mladíci bránili. Favoritovi síce umožnili vyslať na bránu 45 striel, ale veľké šance obmedzovali na minimum. A keď bolo treba, tím podržal brankár David Durný.

„Toto je najväčšie víťazstvo môjho života. Musíme si ho užiť, ale zajtra máme deň voľna a musíme sa pripraviť na ďalší zápas,“ skonštatoval Durný.

Slovensko porazilo Spojené štáty americké po prvýkrát od štvrťfinále v roku 2009 a ukončilo tak šesťzápasovú sériu prehier vo vzájomných dueloch. Dokonale odčinilo biedny výkon z úvodného vystúpenia proti Kanade a ukázalo, že na turnaji nemajú ani favoriti nič garantované.

„Nemôžete nikoho podceňovať. My musíme byť lepší. Je to také jasné a jednoduché. Tešíme sa na zajtrajší zápas (pod holým nebom proti Kanade), ale zároveň sme sklamaní z toho dnešného zápasu,“ zhodnotil situáciu Američan Casey Mittelstadt.

CHECK THIS OUT: Team Slovakia celebrate their incredible win over Team USA (@usahockey) with one of the best chants we've ever heard.

Put the sound on for this one. #WorldJuniors pic.twitter.com/QCxp9f0k3t

— IIHF (@IIHFHockey) December 29, 2017



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 12. 2017 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL