MSJ 2018: Drámu pod holým nebom rozhodli nájazdy + video

V piatok sa na majstrovstvách sveta juniorov konali len dva zápasy. Väčšiu pozornosť lákal duel pod holým nebom, v ktorom si sily zmerali Spojené štáty americké s rivalom z Kanady.

Kanada – USA 3:4 SN (2:0, 1:1, 0:2, 0:0 - 0:2)
Rekordný počet divákov, 44 592, sledovalo na New Era Field atraktívny zápas pod holým nebom, v ktorom juniori Kanady a USA predviedli skvelé divadlo. Domáci Američania prehrávali 1:3 a v tretej tretine poslali duel do predĺženia. Nakoniec o ich výhre 4:3 rozhodli premenené nájazdy Kieffera Bellowsa a Bradyho Tkachuka, zatiaľ čo všetci traja Kanaďania neuspeli.

V normálnej hracej dobe skórovali z amerických mladíkov Bellows, Scott Perunovich a Tkachuk, kým Casey Mittelstadt zaznamenal tri asistencie a Jake Oettinger 19 zákrokov. Prekonali ho Cale Makar, Dillon Dube a Boris Katchouk. Carter Hart opustil duel s 32 zákrokmi. Kanada si so siedmimi bodmi udržala prvé miesto v skupine, USA na ňu strácajú dva body.



Bielorusko – Rusko 2:5 (0:2, 0:1, 2:2)
V bežnej hale sa odohral zápas medzi dvoma rivalmi z bývalého Sovietskeho zväzu. Tradične ťahali za kratší koniec povrazu Bielorusi, ktorí na favorita z Ruska nestačili, hoci v tretej tretine mu život strpčili. Nakoniec však ruskí mladíci vyhrali 5:2 a na strely mali jasnú prevahu 40:19. Dva góly, vrátane víťazného, strelil Kostin. Poloďan, Rubcov a Kajumov sa postarali o zvyšné góly, kým Suchačova prekonali len Derjabin a Piščuk. V bráne Bieloruska stál opäť Griščenko.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 12. 2017 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL