Bettman uisťuje, že jedna vec sa do play-off nikdy nedostane

Národná hokejová liga má za sebou storočnú históriu. A ak sa pozrieme na jej počiatky, uvedomíme si, koľko sa v nej toho zmenilo. Ligový komisár Gary Bettman sa zamýšľal nad budúcnosťou a prišiel aj na jednu vec, ktorú v nej nevidí.

V sezóne 2015/16 zmenili podobu NHL nové predĺženia. Hrá sa v nich vo formáte troch proti trom a podstatne znížili počet duelov, ktoré rozhodovali samostatné nájazdy. Tento formát je vzrušujúci a divákom sa páči. Mohol by nájsť svoje miesto aj v play-off, v ktorom by mohol znížiť počet mimoriadne dlhých zápasov?

„Odpoveďou je nie. V play-off nevyužívame ani samostatné nájazdy, hoci v nich môžete vyhrať aj olympijské zlato. My sa snažíme zachovať jadro našej hry a udržať ju relevantnú a zábavnú. Páči sa nám, v akom stave je teraz. Možno už len doladiť nejaké maličkosti,“ odvetil Bettman pre Sportsnet.

Bettman sa pozrel aj na minulosť a vymenoval významné zmeny, ktorými si liga za sto rokov existencie prešla. Vidí však v nich presne to, čo už naznačil – robili sa tak, aby jadro zostalo zachované a hra bola atraktívna aj pre fanúšikov.

„Je to skutočne o ochote rešpektovať hru. Samozrejme, zmenila sa. Keď sa pozriete na zmeny, ktoré robil Lester Patrick pred takmer sto rokmi, či to boli striedanie počas hry, ofsajdy či čísla na dresoch, boli to premyslené veci. Nešlo len o to, aby sa niečo zmenilo. Neustále všetko monitorujeme a pozeráme sa na trendy,“ poznamenal Bettman.

„Prešli sme na predlženia ukončené gólom, zaviedli sme nájazdy, upravili sme formát predĺženia zo štyroch proti štyrom na troch proti trom. Chceme robiť veci, ktoré hru nepoškodzujú, ale ktoré je rozvíjajú, najmä keď sú hráči čoraz väčší, rýchlejší a šikovnejší ako kedykoľvek predtým.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 12. 2017 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL