MSJ 2018: Slovensko dnes čaká rozhodujúci zápas

Sympatický výkon na body v sobotnom zápase proti Fínsku nestačil, a tak slovenských hokejistov bude na prelome rokov čakať rozhodujúci zápas. V posledný hrací deň skupinovej fázy sa bude rozhodovať, či tím Ernesta Bokroša postúpi do štvrťfinále.

Od polnoci sa jeho zverenci stretnú s reprezentantmi Dánska. Tí síce na šampionáte nevyhrali, ale stále môžu postúpiť na úkor Slovenska medzi osem najlepších tímov. Slovensku vďaka výhre nad USA stačí získať bod za remízu v normálnom hracom čase.

Na rozdiel od predošlých troch zápasov by takýto výsledok nebol uspokojivý. Mladí Slováci totiž do duelu vstúpia ako jasný papierový favorit. So svojím nedeľným súperom sa však ešte nikdy na šampionáte nestretli.

Dáni majú za sebou sériu piatich prehier, ak započítame aj dve prehry z prípravy. Na samotných majstrovstvách sveta pritom zatiaľ strelili len jeden jediný gól a naposledy podľahli Kanade 0:8. V akcii boli, rovnako ako naši, v sobotu.

„Bude to zápas o tom, kto pôjde hrať play-off a kto bojovať o záchranu. Bude to veľmi náročný zápas, najmä na psychiku. Videli sme dnes na Čechoch, keď hrali s Bielorusmi, čo ten tlak spraví s takými chlapcami. My sa budeme snažiť čo najlepšie pripraviť, aby sme zajtra Dánov zvládli,“ skonštatoval Bokroš.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 12. 2017 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL