Halák teší trénera výkonmi i lepším prístupom

Takto pred rokom začínal slovenský brankár Jaroslav Halák svoje pôsobenie v Bridgeporte z nižšej AHL. Bol frustrovaný a svoje nálady neskrýval, čím si vyslúžil občas aj kritiku, hoci situácia u Islanders nebola vskutku ružová. Tento rok je jeho situácia diametrálne odlišná.

Rok po tom, čo doplatil na systém s troma brankármi, je Halák späť v newyorskom mužstve. Vzťah s tímom sa opäť obnovil a on sa prezentuje dobrým prístupom i výkonmi.

„Kariéry mavajú svoje vrcholy a pády. Bolo to pre Jara ťažké obdobie, ale niečo také vás zmení. Je to o tom, ako si prejdete týmito časmi a on to zvládol skvelo. Tréner Bridgeportu Brent Thompson si nevedel vynachváliť jeho výkony a pracovnú morálku. Od jeho návratu je v tomto smere veľkým plusom – jeho prístupom i pracovnou morálkou,“ skonštatoval tréner Doug Weight.

Halák, ktorého vlani vytlačil z postu jednotky Thomas Greiss a ku koncu základnej časti zachraňoval postupové šance Islanders, v tejto sezóne dostáva v bráne viac priestoru ako Nemec. Jeho čísla nie sú svetoborné, ale tie ovplyvňujú aj problémy tímu s obrannou hrou, ktoré boli viditeľné aj v poslednom zápase.

„Prvá polovica sezóny bola pre neho náročná. Jeho vyrovnanosť výkonov bola lepšia ako ukazovali výsledky či štatistiky úspešnosti zákrokov, inkasovaných gólov. Ak by boli lepšie, zrejme by získal viac uznania počas posledných štyroch až šiestich týždňov. Je v dobrej pozícii a mám z neho radosť. Som nadšený aj za náš tím, že sa znovu našiel a že sa cez to všetko dostal,“ uviedol Weight.

Bratislavský rodák, ktorý má v tejto sezóne 90,5% úspešnosť zákrokov a priemer 3,15 inkasovaného gólu na zápas pri bilancii 11-10-2, už na minuloročnú frustráciu zabudol.

„Je to minulosť, viete. Všetko už som hodil za hlavu a snažím sa koncentrovať na to, čo sa deje teraz a čo sa bude diať v budúcnosti. Čo sa stalo, to sa stalo. Je to za nami a pohli sme sa už ďalej,“ poznamenal Halák.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 01. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL