Brock Boeser sa stal druhýkrát po sebe nováčikom mesiaca!

Odborníci z NHL zverejnili v druhý deň roka 2018 meno najlepšieho začiatočníka v súťaži za posledný mesiac predošlého roka. Druhýkrát po sebe sa ním stal útočník Brock Boeser z tímu Vancouver Canucks.

Dvadsaťročný pravý krídelník mal priemer rovného bodu na zápas, keď v 13 decembrových dueloch strelil osem gólov a pridal päť asistencií. Bol najlepším strelcom a druhým najproduktívnejším hráčom spomedzi nováčikov v NHL.

Boeser bodoval v deviatich zápasoch mesiaca, vrátane dvoch viacbodových zápisov. Najviac mu vyšiel súboj proti Chicagu z 28. decembra, v ktorom zaznamenal gól a tri asistencie. Celkovo sa podieľal na 39,4 percentách bodov svojho tímu.

Rodák z amerického štátu Minnesota dosiahol 23. decembra proti St. Louis hranicu 20 gólov už v 34. zápase nováčikovskej sezóny. Od ročníka 1991/92 to dokázali skôr iba Eric Lindros (26), Teemu Selänne (27) a Alex Ovečkin (33).

Canucks draftovali Boesera v roku 2015 z 23. miesta. S 21 gólmi v 36 dueloch sezóny mu patrí delené štvrté miesto medzi strelcami ligy. Spomedzi nováčikov je lídrom v počte gólov, bodov (38), presilovkových gólov (6) i bodov (15) a tiež v úspešnosti streľby (21 %).

Boeser, ktorý bol aj najlepším nováčikom za mesiac november, predbehol v decembrovom hlasovaní Dantona Heinena z Bostonu, Mathewa Barzala z NY Islanders, Pierre-Luc Duboisa z Columbusu a Yanniho Gourdeho z Tampy.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 02. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL