Winter Classic: Rangers zdolali Sabres po predĺžení

Na Nový rok sa v NHL už tradične uskutočnil jediný zápas, a to Winter Classic pod holým nebom. Z tesného víťazstva sa v ňom tešil tím New York Rangers, ktorý zdolal domáce Buffalo Sabres 3:2 po predĺžení.

It's over! The @NYRangers win the 2018 @Bridgestone NHL #WinterClassic in OT! pic.twitter.com/VffUjdzcja

— NHL (@NHL) January 1, 2018

Rangers si vylepšili bezchybnú bilanciu v zápasoch pod holým nebom

Tohtoročný novoročný duel na newyorskom Citi Field bol pri teplote – 6 °C druhým najchladnejším po roku 2014. Napriek tomu 41 821 divákov videlo vyrovnaný súboj, ktorý rozhodlo až predĺženie. V jeho tretej minúte využil presilovú hru dvojbodový J. T. Miller, ktorý zariadil triumf Rangers 3:2 nad Buffalom. Paul Carey a Michael Grabner vybudovali náskok 2:0, ktorý zmazali Sam Reinhart v presilovke a dvojbodový Rasmus Ristolainen. Súboj švédskych brankárov vyhral Henrik Lundqvist, ktorý predviedol 31 zákrokov. Robin Lehner čelil 42 strelám. Kým Rangers vyhrali dva z ostatných troch zápasov, Sabres prehrali tri z posledných štyroch. Oba tímy však bodovali v treťom stretnutí po sebe.

Millerov víťazný gól:


Rangers vstúpili do zápasu lepšie a už po 38 sekundách hry si aktivitou vypýtali prvú presilovú hru. Nevyužili ju, ale v piatej minúte predsa viedli 1:0 po góle Careyho, ktorý skóroval prvýkrát od 19. decembra. Tím z Manhattanu nepoľavil a v deviatej minúte zvýšil jeho náskok na 2:0 Grabner, ktorý doklepol puk do odkrytej Lehnerovej brány po efektnej prihrávke od Kevina Hayesa. Sabres neskôr pridali a v druhej polovici prvej tretiny hrali až tri presilovky, ale Lundqvist zastavil všetkých 13 striel. Pomohla mu aj tyčka, ktorú trafil v strede tretiny O´Reilly.

Buffalo začalo prostrednú časť hry najlepšie ako mohlo. Dohrávanú tretiu presilovku premenil na kontaktný gól už po 56 sekundách Reinhart, ktorý ukončil 16-zápasové strelecké suchoty trvajúce od 22. novembra. V strede zápasu mohol byť stav vyrovnaný, ale Scandella pri ďalšej početnej výhode opečiatkoval ako druhý hráč tyčku Lundqvistovej brány. Pomer striel bol takmer vyrovnaný, no Sabres boli v druhej tretine aktívnejší.

Aj do záverečnej dvadsaťminútovky malo lepší vstup Buffalo. Už po 27 sekundách hry vyrovnal stav na 2:2 Ristolainen jednoduchým nahodením puku od modrej čiary. Rangers boli neskôr strelecky aktívnejší, ale v normálnom hracom čase ďalší gól nepadol. Stalo sa tak až v druhej polovici predĺženia, keď rozhodol o výhre hosťujúceho tímu Miller.

Rangers vyhrali aj svoj štvrtý zápas pod holým nebom v histórii. Sú prvým tímom, ktorý vyhral štyri také duely, Lundqvist je zase prvým brankárom s rovnakým zápisom. Tohtoročný Winter Classic bol piaty, v ktorom sa o víťazovi nerozhodlo po 60 minútach hry. Stalo sa tak aj v rokoch 2008, 2010, 2014 a 2017. Buffalo hralo aj v historicky prvom zápase Winter Classic v roku 2008, keď prehralo s Pittsburghom (1:2 SN).

Hviezdy duelu: 1. J. T. Miller (NYR), 2. R. Lehner (BUF), 3. K. Hayes (NYR)




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 01. 01. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL