Poznáme hviezdy uplynulého týždňa NHL!

Národná hokejová liga (NHL) v pondelok, ako zvyčajne, vyhlásila mená troch najlepších hráčov uplynulého týždňa. Stali sa nimi Connor Hellebuyck, William Karlsson a David Backes.

1. HVIEZDA – CONNOR HELLEBUYCK (WINNIPEG JETS)

Americký brankár zaznamenal bezchybnú bilanciu 3-0-0 s úspešnosťou zákrokov 95,2 %, priemerom 1,67 inkasovaného gólu na zápas a jedným čistým kontom. To vychytal na Silvestra proti Edmontonu (5:0) a bolo jeho tretím v sezóne, deviatym v kariére. Chytil pri ňom všetkých 35 striel a spolu v troch víťazných dueloch 94 z 99. V ročníku zasiahol do 32 zápasov, pričom v ostatných šiestich má bilanciu 5-0-1. Vo všetkých dôležitých štatistikách patrí medzi desať najlepších gólmanov súťaže.

2. HVIEZDA – WILLIAM KARLSSON (VEGAS GOLDEN KNIGHTS)

Rovnako 24-ročný švédsky center strelil štyri góly a pridal asistenciu v troch víťazných zápasoch. Väčšinu bodov získal v tom poslednom proti Torontu (6:3), v ktorom zaznamenal svoj prvý hetrik v NHL a jednu gólovú prihrávku. S 20 gólmi v 37 dueloch sezóny je šiestym najlepším strelcom v lige. Na predošlých 18 gólov v kariére pritom potreboval odohrať 183 zápasov. V tíme je streleckým lídrom a druhým najproduktívnejším hráčom s 33 bodmi.

3. HVIEZDA – DAVID BACKES (BOSTON BRUINS)

Skúsený americký krídelník viedol ligu so šiestimi bodmi za tri góly a tri asistencie v troch dueloch. V každom z nich získal po dva body. Najskôr si pripísal gól a prihrávku proti Ottawe (5:1), potom strelil dva góly Washingtonu (3:4 SN) a na záver dvakrát asistoval pri ďalšej výhre nad Senators (5:0). Tridsaťtriročný rodák z Minneapolisu ťahá sériu štyroch viacbodových zápisov, ktorá je jeho najdlhšou v kariére. V 20 zápasoch sezóny nazbieral 15 bodov (7+8).


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 01. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL