Byfuglien by mohol hrať už v utorok proti Coloradu

Robustný obranca Dustin Byfuglien by sa mohol vrátiť do základnej zostavy tímu Winnipeg Jets už v utorkovom zápase na ľade Colorada. V pondelok absolvoval kompletný tréning bez obmedzení.

„Cítim sa dobre. Už som skončil s vysedávaním a sledovaním zápasov. Je vzrušujúce byť späť na ľade s týmito chlapcami a byť opäť súčasťou tímu,“ povedal Byfuglien, ktorý vynechal desať zápasov pre zranenie dolnej časti tela.

Tréner Paul Maurice dúfa, že zranenie neovplyvní spôsob hry, ktorým sa prezentoval jeho zverenec pred absenciou.

„Urobil obrovské zmeny vo svojej hre a my sme ho o to požiadali. Vlani sme boli jedným z najhorších tímov v prečísleniach, minulý týždeň sme boli najlepším tímom. Dôvodom toho je aj to, že je naša obrana trpezlivejšia. Vypichovanie pukov bolo súčasťou jeho hry a toho, ako strieľal góly. Teraz to obmedzil. Je to hrdý človek a som si istý, že ho to trápi, pretože chce strieľať góly. Robí však to, čo od neho chceme,“ poznamenal kormidelník.

Tridsaťdvaročný „Big Buff“ odohral v tejto sezóne 28 zápasov, v ktorých zaznamenal 15 asistencií a štyri plusové body. Z gólu sa ešte netešil, hoci v predošlých štyroch sezónach skóroval 70-krát.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL