MSJ 2018: Prekvapí dnes Slovensko a zdolá favorizované Švédsko?

Po dni voľna prichádza na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov čas na kľúčové zápasy. Okrem zápasu o udržanie sa v americkom Buffale odohrajú aj štyri štvrťfinálové zápasy. Slovensko bude v akcii od polnoci.

Súperom zverencov Ernesta Bokroša, ktorí skončili vo svojej skupine štvrtí, bude ako víťaz opačnej skupiny favorizované Švédsko. To má na turnaji zatiaľ najlepšiu bilanciu, keď ani raz nepocítilo trpkosť prehry. Skupinu však malo papierovo ľahšiu.

Slovensko, naopak, po nevydarenom úvodnom zápase proti Kanade ukázalo svoju silu v ďalších zápasoch proti USA, Fínsku a Dánsku, v ktorých podalo solídne výkony. Je však zrejmé, že to nijako neovplyvní fakt, že jasným favoritom duelu budú „Tri korunky“.

Tie vyhrali aj posledné dva vzájomné zápasy, vlani 8:3 a predvlani 6:0. V roku 2015 sa však z výhry 4:2 tešili mladí Slováci, ktorí už tento rok ukázali, že je hokej v prvom rade šport a že sa dajú zdolať aj favoriti. Cieľom nebude nič iné ako víťazstvo.

„Ukázali sme, že dokážeme zdolať kohokoľvek. Zdolali sme Američanov a hrali sme vyrovnane dve tretiny s Fínmi. Pripravíme sa najlepšie ako vieme a pôjdeme do zápasu s cieľom triumfovať,“ skonštatoval pre SZĽH útočník Miloš Roman.

Slováci víťazstvom nad Američanmi nepriamo trochu pomohli aj štvrťfinálovému súperovi. Ten sa na zápas pripraví dôkladne a o žiadnom podcenení súpera nebude môcť byť reč.

„Slováci majú dobrý tím. Porazili Američanov, takže budeme musieť odohrať dobrý hokejový zápas,“ skonštatoval pre IIHF obranca Timothy Liljegren.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 01. 2018 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL