Chicago má najkrajšie dresy histórie NHL. V prvej päťke sú tri bývalé tímy

Fanúšikovia mali počas ostatných piatich týždňov možnosť hlasovať o najkrajšie dresy celej storočnej histórie NHL. Nie je prekvapením, že sa víťazom stali ikonické červené „uniformy“ tímu Chicago Blackhawks.

Chicago Blackhawks voted greatest NHL uniform #Blackhawks https://t.co/M4nVrxgLDa pic.twitter.com/LiqgWM7K10

— Blackhawks Report (@chihawks_fanly) January 2, 2018

Tieto dresy tím z „veterného mesta“ využíva prakticky bez zmien od roku 1959. Majú výraznú podkladovú farbu, ktorú bezchybne dopĺňajú ostatné klubové farby. Dresy sú jednoduché a obsahujú ikonické logo, ktoré od roku 1957 prešlo len kozmetickými zmenami. Predtým bola hlava indiána súčasťou kruhu.

„Ak si vedľa seba dáte dresy tímov NHL, tie Chicaga vystupujú do popredia. Neviem prečo, možno tou farbou? Veľkou indiánskou hlavou? Dresy sú čisté, precízne a nie je v nich zmätok. To sa mi na nich páči,“ poznamenal legendárny brankár Tony Esposito, ktorý v Chicagu pôsobil 15 rokov.

Do prvej päťky sa následne dostali dresy, ktoré už v NHL nevídame. Druhý skončil tím Hartford Whalers s dresmi z rokov 1979 až 1992. Za ním je Anaheim a jeho dresy z éry Mighty Ducks. Štvrté miesto patrí tímu Quebec Nordiques, piate Minnesote North Stars a dresom z rokov 1978 až 1981.

Zo súčasných dresov je okrem Chicaga vysoko aj tím Detroit Red Wings, ktorému patrí siedme miesto za tímom Buffalo Sabres. Fanúšikovia však ocenili jeho klasické dresy z rokov 1970 až 1996. Zaujímavé je, že najnovší tím NHL, Vegas Golden Knights, skončil na krásnom 13. mieste v celkovom poradí a na treťom spomedzi stále používaných dresov.

Prehľad 25 najkrajších dresov nájdete na tomto odkaze: https://greatestnhluniforms.com/


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL