Gáborík aj v pokročilom veku ukazuje svoju hokejovú veľkosť

Má tridsaťpäť rokov a bol už odpisovaný. Zranenia takúto náladu u niektorých fanúšikov len podporili. Zranenia, ktoré ho ovplyvňovali počas celej kariéry. Marián Gáborík je však momentálne zdravý a je to vidieť aj na jeho výkonoch.

Slovenský útočník Los Angeles Kings sa zotavil z operácie kolena a 24. novembra zažil sezónnu premiéru. Od toho momentu už ubehlo 18 zápasov, v ktorých sa rýchlo prepracoval na tretiu pozíciu slovenského bodovania, keď zaznamenal 13 bodov za sedem gólov a šesť asistencií.

Gáborík má momentálne dobrú formu a bodoval v troch zápasoch po sebe – strelil v nich dva góly a pridal tri asistencie. Už len bod ho delí od Richarda Pánika a štyri od Tomáša Tatara. A práve títo mladíci by si z veterána mali zobrať príklad. Hrá totiž s chuťou a elánom mladíka, zatiaľ čo oni zaostávajú za očakávaniami.

Trenčiansky rodák by už nemusel mať vo svojom veku povinnosť zbierať toľko bodov, no on má priemer 0,72 bodu na zápas, s čím je výrazne najlepším Slovákom v sezóne. Pre porovnanie, Tatar má priemer 0,45 bodu na zápas, Pánik 0,41 a Peter Cehlárik 0,40.

Zaujímavé však je, že Gáborík má aktuálne najlepší bodový priemer Slováka v NHL od sezóny 2014/15, v ktorej Marián Hossa zbieral body tempom 0,74 bodu na zápas. Sám mal lepší priemer naposledy v sezóne 2013/14 – 0,73 bodu na zápas.

Osemnásť zápasov je však zatiaľ malá vzorka, a tak len môžeme dúfať, že mu forma vydrží. A najmä musíme veriť, že sa opäť nezraní. Zdravý Gáborík je totiž stále schopný bodovať a tešiť fanúšikov vcelku pravidelne.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 01. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL