MSJ 2018: Kanada sa vrátila na vrchol, domáci hráči tretí + video

V piatok sa v americkom Buffale skončili tohtoročné majstrovstvá sveta juniorov. Po dvoch rokoch sa na vrchol vrátili Kanaďania, ktorí vo finále zdolali Švédov pomerom 3:1.

Finále: Kanada o svojom triumfe rozhodla v samom závere

Tyler Steenbergen skóroval len minútu a 40 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby prelomil nerozhodný stav a pomohol Kanade k víťazstvu 3:1 v zápase o zlaté medaily. V ňom Kanada viedla od 22. minúty vďaka gólu Dubeho, ale Švédom sa podarilo o 12 minút neskôr vyrovnať zásluhou Söderlunda. Nerozhodný stav trval až do samého záveru. V ňom ešte pridal gól do prázdnej brány Formenton.

„Keď som skóroval, zatmelo sa mi pred očami. Nemám slov. Vyhrať pred toľkými fanúšikmi, ktorí sem prišli kvôli nám, je mimoriadne špeciálne,“ povedal po zápase Steenbergen. Duel sledovalo 17 544 divákov.

Švédi boli po zápase sklamaní, pretože boli lepším tímom a mali aj viac streleckých príležitostí. Carter Hart musel predviesť 35 zákrokov, Filip Gustavsson čelil 28 strelám. Frustráciu švédskych hráčov dokumentoval Lias Andersson, ktorý striebornú medailu odhodil do hľadiska.

Lias Andersson gets his silver medal presented to him. Andersson takes it off and throws it into the stands! Emotions hitting the brink! pic.twitter.com/v8tmoqJDxa

— NHL Daily 365 (@NHLDaily365) January 6, 2018



O tretie miesto: Američania získali bronz po jasnej výhre nad Čechmi

Cieľom Američanov bolo zlato, ale v domácom prostredí nechceli rezignovať a aj v zápase o bronz podali koncentrovaný výkon. Výsledkom toho bola presvedčivá výhra 9:3 nad Českou republikou. Domáci hráči boli lepší vo všetkých oblastiach a kapitulovali už za rozhodného stavu, keď duel len z povinnosti dohrávali.

Kieffer Bellows prekonal rekord Jeremyho Roenicka v počte gólov amerického hráča, keď skóroval dvakrát a rozšíril svoje konto na deväť gólov. Štyri góly vsietil Frederic a do čierneho sa trafili aj Poehling, Anderson a Harper. Prvý gól Česka strelil za stavu 0:7 Kaut, po ktorom na 2:7 znižoval Pavlík a na 3:8 Kurovský. Brankári Kořenář so Škarkom čelili 39 strelám, Oettinger so Swaymanom 35. Česi mali v tretej tretine 22 striel na bránu. Zápas sledovalo len 7 122 divákov.

„Naši hráči chceli ukončiť turnaj pozitívne. Sme veľmi hrdí na výkon, ktorý dnes podali. Medaily sa na takýchto turnajoch získavajú ťažko. Americký hokej je na skvelom mieste,“ skonštatoval tréner USA Bob Motzko, ktorého krajina získala bronz po šiestykrát v histórii a po štvrtýkrát od roku 2007.



Výsledky a konečné poradie:

Finále: Švédsko – Kanada 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
O 3. miesto: Česko – USA 3:9 (0:1, 0:6, 3:2)

Konečné poradie MSJ 2018: 1. Kanada, 2. Švédsko, 3. USA, 4. Česko, 5. Rusko, 6. Fínsko, 7. SLOVENSKO, 8. Švajčiarsko, 9. Dánsko, 10. Bielorusko.

Odporúčame:
Mittelstadtsa stal najužitočnejším hráčom turnaja (msj2018.slovaknhl.sk)
Súperom Slovenska na MSJ 2019 budú aj Švédsko či Kazachstan



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 01. 2018 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL