Pánik ukončil dlhé gólové suchoty, zvíťazil aj Daňo

V siedmich utorkových zápasoch NHL hrali aj traja Slováci. Z výhier sa tešili dvaja, no bodoval iba Richard Pánik, ktorý strelil prvý gól od októbra. Tyler Johnson zaznamenal hetrik, Patrick Kane nazbieral päť bodov, Patrik Laine a Lars Eller dosiahli míľniky.

Pánik skóroval pri vysokej výhre Chicaga, Kane päťbodový

Richard Pánik strelil svoj šiesty gól v sezóne, ktorým otvoril skóre zápasu v závere prvej tretiny efektnou otočkou. Bol to jeho prvý presný zásah od 21. októbra po dlhých 27 dueloch. Nasmeroval ním Chicago k víťazstvu 8:2 v Ottawe, ku ktorému najviac prispel päťbodový Patrick Kane. Ku presilovkovému gólu pridal štyri asistencie a vytvoril si osobné maximum. Nick Schmaltz vsietil dva presilovkové góly, vrátane víťazného a tiež raz asistoval, Jonathan Toews dvakrát skóroval, Patrick Sharp zaznamenal gól a asistenciu. Zvyšný gól strelil Jan Rutta v početnej výhode, Duncan Keith a Jordan Oesterle získali po dve prihrávky. Anton Forsberg predviedol 25 zákrokov pri tretej výhre Blackhawks v posledných štyroch zápasoch. Prekonali ho dvojbodový Mark Stone a Derick Brassard, ktorí znižovali stav z 0:4 na 2:4. Craig Anderson inkasoval štyrikrát z 26 striel, striedajúci Mike Condon pustil rovnaký počet gólov zo 17 striel. Pánik ich ohrozil spolu päťkrát ako druhý najaktívnejší strelec tímu. Počas necelých 14 minút v akcii si pripísal aj plusový bod, menší trest za nedovolené bránenie, dva bodyčeky a blok. Senators prišli o sériu dvoch výhier i troch zápasov so ziskom bodu. Taktiež sa im zranil Bobby Ryan. Tréner Chicaga nechal sedieť na tribúne hviezdneho obrancu Brenta Seabrooka aj už povolaného Tomáša Jurča.

Pánikov 6. gól v sezóne:


Odporúčame:
Ryana čaká absencia pre zranenie, ktoré utrpel v utorok

Pobytu na tribúne sa nevyhol ani hviezdny zadák Chicaga

Hviezdy duelu: 1. P. Kane, 2. J. Toews, 3. P. Sharp (všetci CHI)

Jets si predĺžili bodovú sériu, Laine dosiahol míľnik

Kely Connor zaznamenal dva góly a asistenciu, Nikolaj Ehlers strelil dva góly, vrátane víťazného a Winnipeg zvíťazil v Buffale 7:4. Predĺžil si víťaznú sériu na tri a bodovú na sedem zápasov. Patrik Laine, Dustin Byfuglien a Joel Armia tiež skórovali, Mathieu Perreault, Jacob Trouba a Blake Wheeler dvakrát asistovali. Steve Mason chytil 30 striel pri svojom prvom štarte od 23. decembra. Laine ukončil sedemzápasové strelecké suchoty a dosiahol hranicu 100 bodov v NHL v druhom najnižšom počte zápasov (117) v klubovej histórii. Z Fínov to pred ním dokázali skôr iba traja. Jack Eichel strelil dva góly a pridal asistenciu, Ryan O´Reilly si pripísal gól a dve prihrávky a Kyle Okposo trikrát asistoval pri piatej prehre Sabres v sérii. Masona prekonal aj Jason Pominville, ktorý skóroval prvýkrát od 8. decembra. Robin Lehner a Chad Johnson nakombinovali 30 zákrokov, pričom obaja inkasovali trikrát. Armia už triafal prázdnu bránu. Slovák Marko Daňo na nich vyslal spolu dve strely. Odohral sedem a trištvrte minúty aj so ziskom „mínusky“.

Laineho 100. bod v NHL:


Hviezdy duelu: 1. K. Connor, 2. N. Ehlers (obaja WPG), 3. J. Eichel (BUF)

Nashville zdolal Edmonton v 11. zápase po sebe

Craig Smith a dvojbodový Viktor Arvidsson skórovali v prvej tretine, čím zariadili domáci triumf Nashville 2:1 nad trápiacim sa Edmontonom. Bol už jedenástym v sérii od 18. marca 2014. Predators vyhrali druhý zápas po sebe a bodovali v posledných troch aj vďaka 25 zákrokom Pekku Rinneho. Toho ako jediný prekonal Connor McDavid, ktorý znižoval stav po 45 sekundách druhej tretiny. Cam Talbot urobil 22 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre Oilers v sérii a siedmej v ostatných ôsmich dueloch. Na ľade súpera prehrali štvrtýkrát po sebe. Slovenský obranca Andrej Sekera opäť nebodoval. Zaznamenal jednu strelu a blok počas 15 a pol minúty v akcii.

Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. C. Smith, 3. P. Rinne (všetci NSH)

Johnsonov hetrik doviedol Tampu k výhre nad Carolinou

Tyler Johnson strelil tretí hetrik v základnej časti NHL, pričom posledným gólom rozhodol päť minút pred koncom zápasu o výhre Tampy Bay 5:4 nad Carolinou. Zvyšné góly pridali dvojbodoví Victor Hedman a Jake Dotchin, Brayden Point nazbieral tri asistencie a Andrej Vasilevskij sa prezentoval 28 zákrokmi pri deviatom triumfe v posledných desiatich domácich dueloch. Prekonali ho dvojbodový Justin Faulk a Brock McGinn v presilových hrách, ako aj Sebastian Aho a Elias Lindholm. Teuvo Teräväinen dvakrát asistoval a Cam Ward opustil zápas s 29 zákrokmi. Hurricanes prehrali štvrtý duel z ostatných piatich a tretí po sebe proti Lightning. Nikita Kučerov dosiahol métu 60 bodov už v 43. zápase sezóny. Skôr to v klubovej histórii dokázal iba Vincent Lecavalier (41) pred 10 rokmi.

Odporúčame:
Tyler Johnson strelil prvý hetrik po vyše troch rokoch + video

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson, 2. B. Point, 3. J. Dotchin (všetci TBL)

Capitals natiahli domácu šnúru bez prehry na 10 zápasov

Daniel Sedin síce poslal Vancouver do vedenia 1:0 presilovkovým gólom v strede prvej tretiny, ale Philipp Grubauer potom zatiahol roletu a s 37 zákrokmi doviedol Washington k víťazstvu 3:1. Pre tím z hlavného mesta USA bolo piatym v sérii celkovo a už desiatym na domácom ľade, čo je najdlhšia takáto šnúra v lige v tejto sezóne. John Carlson a Lars Eller ešte do prvej prestávky otočili stav a Jevgenij Kuznecov strelil zvyšný gól v druhej tretine. Ellerov víťazný presný zásah bol zároveň jeho 200. bodom v NHL. Jacob Markström chytil 33 striel pri piatej prehre Canucks v sérii a 13. v ostatných 15 zápasoch. Na súperových klziskách prehrali posledných šesť duelov. Čiarový rozhodca Greg Devorski nedopískal zápas pre chorobu.

Ellerov 200. bod v NHL:


Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer, 2. L. Eller, 3. J. Kuznecov (všetci WSH)

Florida ukončila v St. Louis nepriaznivú sériu

Vincent Trocheck strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, Aleksander Barkov a Jonathan Huberdeau zaznamenali po góle a dvoch prihrávkach pri výhre Floridy 7:4 v St. Louis. K ukončeniu trojzápasovej série prehier viedli aj presné zásahy Aarona Ekblada, navrátilca Radima Vrbatu a Coltona Scevioura vo vlastnom oslabení. James Reimer predviedol 26 zákrokov pri jedinom triumfe Panthers na už skončenom štvorzápasvom výjazde (1-2-1). Trocheckov druhý gól padol do prázdnej brány, pričom jeho asistencia bola 100. v NHL. Blues viedli ešte v strede zápasu 3:2, ale góly dvojbodových Paula Stastnyho a Vladimira Tarasenka ani Tagea Thompsona neodvrátili tretiu prehru v sérii. Ivan Barbašev dvakrát asistoval a Jake Allen striedal po piatich inkasovaných góloch z 23 striel za 36 minúty hry. Carter Huttom chytil 11 zo zvyšných 12.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov, 2. V. Trocheck, 3. J. Huberdeau (všetci FLA)

Hamilton rozhodol ďalší zápas Calgary v predĺžení

Dougie Hamilton strelil víťazný gól v druhom zápase po sebe. Tentoraz ním v tretej minúte predĺženia rozhodol o výhre Calgary 3:2 na ľade Minnesoty, štvrtej v sérii na úvod štvorzápasového výjazdu. Micheal Ferland a Sean Monahan vybudovali v prvých dvoch tretinách náskok 2:0, ktorý však v tretej časti hry zmazali dvojbodový Mikael Granlund a Jared Spurgeon. Ferland i Monahan pridali ku gólu asistenciu, Johnny Gaudreau asistoval pri všetkých troch góloch a Mike Smith urobil 33 zákrokov, o sedem viac než Alex Stalock. Wild prehrali druhý zápas po sebe a prišli o sériu štyroch domácich výhier.

Hamiltonov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. D. Hamilton (CGY), 2. J. Spurgeon (MIN), 3. M. Smith (CGY)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (CHI) 13:47 1 0 1 +1 2 5 2
M. Daňo (WPG) 7:43 0 0 0 -1 0 2 0
A. Sekera (EDM) 15:35 0 0 0 0 0 1 0



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 10. 01. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL