Pobytu na tribúne sa nevyhol ani hviezdny zadák Chicaga

V pondelok sa Chicago zbavilo známeho obrancu Codyho Fransona, ktorý cez waiver listinu putoval na „farmu“. O deň neskôr urobil tréner Joen Quenneville krok, ktorý nie je príliš typický – posadil na tribúnu obrancu Brenta Seabrooka.

Tridsaťdvaročný rodák z Britskej Kolumbie nezažíva najlepší ročník a najmä v ostatnom čase sa trápil s nevyrovnanosťou výkonov. Vzhľadom aj na jeho dlhý a lukratívny kontrakt bol už niekoľko týždňov terčom kritiky.

Seabrook má zmluvu platnú do konca sezóny 2023/24, teda je k tímu viazaný o rok dlhšie ako Jonathan Toews, Patrick Kane či Duncan Keith. Jeho „cap-hit“ je pritom 6,875 milióna amerických dolárov. A tím bojujúci o play-off potrebuje, aby hral zodpovedajúco svojmu platu.

„Chcem znova podávať vyrovnané výkony,“ poznamenal Seabrook pre Chicago Sun-Times. „Myslím si, že som mal dobré obdobie aj zlé.“

Blackhawks majú momentálne k dispozícii v obrane aj Erika Gustafssona, ale v utorok sa spoliehali na Keitha, Jana Ruttu, Gustava Forslinga, Jordana Oesterleho, Michala Kempného a Connora Murphyho. Poslední piati kombinovane zaťažujú platový rozpočet sumou 7,1 milióna amerických dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL