Bettman a majiteľ Islanders sa boli pozrieť na Nassau Coliseum

Komisár NHL Gary Bettman a majoritný vlastník tímu New York Islanders, Jon Ledecky, spolu v utorok absolvovali prehliadku zrenovovanej haly Nassau Coliseum, do ktorej by sa mohla ešte kanadsko-americká liga vrátiť.

Samozrejme, len dočasne. Islanders už majú jasno v tom, že im vyrastie nový domov v Belmont Parku. Ak by dovtedy nemohli pokračovať v hraní v Brooklyne, po sezóne 2018/19 by sa dočasne mohol tím opäť usadiť v Uniondale.

Momentálne tím hráva domáce zápasy v Barclays Center, ktorá nebola postavená pre hokej. Do konca januára má právo od nájomnej zmluvy odstúpiť tím i prevádzkovateľ. Obe strany pritom už avizovali, že spolupráca pre nich nie je výhodná.

Nassau Coliseum vznikla v roku 1971 a Islanders ju opustili pred troma rokmi. Odvtedy sa dramaticky zmenila. Mohla za to renovácia v hodnote 165 miliónov dolárov, ktorá však zároveň aj znížila kapacitu pre hokejové zápasy na zhruba 13 000 divákov.

Bettman s Ledeckym na prehliadke hľadajú aj oblasti, v ktorých by sa hala ešte musela upraviť, ak by tím v nej mal hrávať zápasy. Problémom však môže byť, kto tieto vylepšenia zafinancuje. Pripomeňme, že sa v hale už v septembri odohral jeden prípravný duel „Isles“.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL