McDavid: NHL by sa mala zbaviť pravidla o ofsajd „challenge“

Edmonton v utorok utrpel siedmu porážku z ostatných ôsmich zápasov, keď na ľade Nashvillu prehral 1:2. Stav však mohol byť na konci tretej tretiny vyrovnaný 2:2, ak by vyrovnávajúci gól nezrušil verdikt rozhodcov.

Po tom, čo Mark Letestu prekonal Pekku Rinneho, využil tréner domácich svoje právo a vypýtal si tzv. ofsajd „challenge“. Rozhodcovia na videu preukázali, že Jujhar Khaira mal ľavú korčuľu v ofsajdovej pozícii, a tak gól zrušili, hoci padol 40 sekúnd po postavení mimo hry.

Kapitánovi Oilers Connorovi McDavidovi sa to nepáčilo a navrhol, aby sa liga tohto pravidla zbavila.

„Myslím si, že by mali to pravidlo odstrániť. Myslím si, že pri množstve prípadov ide o milimetrové ofsajdy, ktoré sa stanú 45 sekúnd pred gólom, a tak nemajú príliš veľký vplyv na gól samotný,“ povedal McDavid pre TSN.

„Myslím si, že fanúšikovia chcú vidieť ofenzívu a ak ju to má potláčať, tak je to veľmi frustrujúce. Je veľmi ťažké tu sedieť a spochybňovať to pravidlo práve teraz, pretože sme trochu citliví, keď išlo proti nám. Myslím si však, že ide o niečo, čo hádam z pravidiel vyhodia.“

Pravidlo je v platnosti od roku 2015 a odvtedy si vyslúžilo množstvo kritiky. Liga ho pred aktuálnym ročníkom upravila, keď zaviedla dvojminútový trest a zdržovanie hry, ak by nebol preukázaný ofsajd. To však nerieši to, čo býva kritizované najviac. V marci by sa mu mali generálni manažéri opäť venovať.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL