Ottawa zdolala Toronto, Minnesota pokorila Chicago

V stredu sa v kanadsko-americkej NHL odohrali len dva zápasy bez slovenskej účasti. Z víťazstiev sa v nich tešili hostia – Ottawa a Minnesota.

Pyatt rozhodol o výhre Ottawy 4:3 nad Torontom

Craig Anderson dostal dôveru a deň po tom, čo musel striedať, no predviedol skvelý výkon. So 44 zákrokmi vykompenzoval zlý štart a doviedol Ottawu k výhre 4:3 nad provinčným rivalom z Toronta. „Na taký zápas musíte čo najskôr zabudnúť. Musíte to nechať v minulosti a pohnúť sa ďalej,“ poznamenal po svojom 250. víťazstve v NHL. Víťazný gól strelil Tom Pyatt, ktorý prelomil nerozhodný stav tri minúty pred koncom tretej tretiny. Pred ním skórovali aj Thomas Chabot, Mike Hoffman a Gabriel Dumont. Frederik Andersen inkasoval štyri góly z 32 striel a z jeho spoluhráčov sa gólovo presadili Andreas Borgman, James van Riemsdyk a Morgan Rielly. „Mali sme veľa príležitostí, ale boli sme pri nich netrpezliví,“ skonštatoval tréner Mike Babcock.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson (OTT), 2. T. Pyatt (OTT), 3. M. Rielly (TOR)

Suter, Dubnyk doviedli Wild k výhre 2:1 nad Blackhawks

Minnesota prekonala slabší úvod zápasu a nakoniec zaknihovala veľké víťazstvo nad divíznym rivalom. Ryan Suter skóroval počas hry štyroch proti štyrom v úvode tretej tretiny, Devan Dubnyk zneškodnil 34 striel a Wild porazili Chicago 2:1. K ukončeniu série dvoch prehier pomohol aj Jonas Brodin, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav na 1:1. Blackhawks poslal do vedenia v strede prvej tretiny Brent Seabrook, ktorý predošlý duel sledoval z tribúny. Anton Forsberg opustil zápas s 25 zákrokmi. Jeho tím mohlo mrzieť, že zo streleckej prevahy 14:5 v prvej tretine nevyťažil viac ako jednogólové vedenie. „V prvej tretine sme boli otrasní. Nekorčuľovali sme, nemali sme energiu, strácali sme puky. Hralo sa len v našom pásme,“ priznal Suter. Tomáš Jurčo si za Chicago nezahral.

Hviezdy duelu: 1. R. Suter (MIN), 2. D. Dubnyk (MIN), 3. B. Seabrook (CHI)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 01. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL