Hedman vynechá pre zranenie niekoľko týždňov

Po tom, čo Victor Hedman opustil štvrtkový zápas, sa tím Tampa Bay Lightning obával vážneho zranenia. Nakoniec nebude absencia hviezdneho obrancu najkratšia, ale ani mimoriadne dlhá. Pre zranenie dolnej časti tela vynechá tri až šesť týždňov.

Odporúčame:
Hviezdny Hedman utrpel vo štvrtok zranenie + video

Hviezdny obranca utrpel zranenie pri kolízii s útočníkom Calgary Garnetom Hathawayom a boli obavy, že utrpel zranenie ľavého kolena, ktoré by ho vyradilo z akcie potenciálne až na niekoľko mesiacov. To sa nepotvrdilo, ale aj niekoľkotýždňová absencia takého hráča bude pre tím náročná.

„Máme v našom tíme niekoľko elitných hráčov, ale v obrane je pre nás ako kameň, o ktorý sa môžeme oprieť. Hráva takmer polovicu zápasu vo všetkých situáciách. Dokáže pomáhať diktovať tempo hry, ale nie je to tak, že by sme bez neho ešte nikdy predtým nehrali,“ poznamenal tréner Jon Cooper.

Hedman bol nominovaný do zápasu hviezd, ktorého sa teraz zúčastniť nebude môcť. Vďaka týždňu voľna, ktorý majú Lightning ešte len pred sebou, by mohol vynechať len sedem zápasov, ak by sa vrátil po troch týždňoch. Naposledy chýbal dlhšie v ročníku 2014/15, keď vynechal mesiac so zlomeným prstom.

Dvadsaťsedemročný švédsky rodák odohral v tejto sezóne 44 zápasov, v ktorých zaznamenal šesť gólov, 27 asistencií a 24 plusových bodov. Vlani bol finalistom Norrisovej trofeje a aj v tejto sezóne patrí medzi adeptov na jej zisk.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL