Mohol by Hedmana nahradiť v zápase hviezd Chára?

Tím Tampa Bay Lightning dostal ranu, keď sa dozvedel o niekoľkotýždňovej absencii svojho hviezdneho obrancu Victora Hedmana. O neho však príde aj zápas hviezd. Kto by ho mohol nahradiť? Možno aj slovenský bek Zdeno Chára.

Jedno je jasné – náhradník musí pochádzať z Atlantickej divízie. V nej hráva aj štyridsaťročný trenčiansky rodák, ktorého medzi štyroch najväčších adeptov na nahradenie Hedmana zaradil Josh Beneteau z kanadskej televízie Sportsnet.

Pochopiteľne, odborník hneď poukázal na súťaž o najtvrdšiu strelu, v ktorej Chára vždy žiaril a i v tomto roku by ju okorenil, najmä ak pre zranenie chýba aj Shea Weber.

„Chára ja ďaleko od svojich najlepších rokov a v tejto sezóne má len tri góly a 11 bodov. Pravdepodobne by nebol najužitočnejším hráčom pre formát troch proti trom, ale bolo by cool vidieť ho v súťažiach zručností,“ napísal.

Ak by v Bostone nebol dostupný Chára, mohol by sa exhibície zúčastniť jeho partner Charlie McAvoy. Ten má síce len 19 rokov a nepatrí medzi najžiarivejších obrancov, ale je mimoriadne spoľahlivý a má aj dobré ofenzívne zručnosti.

Priamo z Tampy by Hedmana podľa Beneteaua mohol nahradiť aj jeho spoluhráč Michail Sergačov. Je tiež iba nováčikom, ale v Atlantickej divízii sú len traja produktívnejší obrancovia a v celej NHL len traja strelili viac gólov.

Posledným adeptom v zozname je Morgan Rielly z Toronta, ktorý je v strede svojej kariéry a jeho meno sa skloňovalo aj s potenciálnou olympijskou účasťou. V tejto sezóne ho už len šesť bodov delí od osobného maxima a len samotný Hedman je v divízii produktívnejší.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 01. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL