Chára poslal Danaulta do nemocnice. Odviezli ho na nosidlách + video

Nepríjemný moment sa stal v druhej tretine sobotného zápasu medzi Montrealom a Bostonom. Po strele obrancu hostí Zdena Cháru sa zrútil na ľad domáci center Phillip Danault, ktorého následne museli na nosidlách previesť až do nemocnice.

Chára sa odhodlal k strele od modrej čiary, ktorá trafila Danaulta do hlavy. Podľa Jima Hughsona mala rýchlosť 123 km/h. Následne zranený hráč chvíľu ležal na ľade, kde sa mu venovali lekári. Chára k nemu hneď po smolnom momente prikorčuľoval.

„Chcel som sa uistiť, že je v poriadku. Hovoril ku mne, a tak som sa cítil lepšie, že je v poriadku a reaguje,“ povedal slovenský hokejista po zápase.

Lekári ho nakoniec museli na nosidlách preniesť do sanitky, ktorou putoval do nemocnice. Hráči medzitým odišli do šatní a zvyšná minúta a pol sa dohrala ako súčasť tretej tretiny.

Tréner Canadiens Claude Julien po zápase informoval, že Danault pri príchode do nemocnice hýbal končatinami a vnímal okolie. Informácie boli povzbudivé, ale noc strávi pod dohľadom lekárov. V nedeľu absolvuje ďalšie vyšetrenia.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 01. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL