Lightning vyradili číslo Vincenta Lecavaliera + video

Bývalý kapitán tímu Tampa Bay Lightning, Vincent Lecavalier, pred sobotným zápasom proti Los Angeles Kings sledoval, ako stúpalo jeho číslo 4 pod strop Amelie Arény. Spoločnosť mu robili rodina, priatelia, bývalí spoluhráči i fanúšikovia, medzi ktorými bol populárny.

Lecavalier bol jednou z dvoch klubových ikon, ktoré v roku 2004 doviedli Lightning k zisku Stanleyho pohára. Útočník Martin St. Louis bol tou druhou, pričom jeho číslo 26 sa vyradilo z používania v minulom roku ako vôbec prvé v Tampe.



Tampa Bay draftovala Lecavaliera v roku 1998 z prvého miesta. V sezóne 2000/01 a medzi rokmi 2008 a 2013 bol aj kapitánom klubu. Doteraz drží klubové rekordy v počte odohraných zápasov, strelených gólov a striel na bránu.

Lecavalier strávil v Tampe prvých 14 sezón kariéry predtým, ako ho po sezóne 2012/13 klub vykúpil zo zmluvy. To mal za sebou 1 037 zápasov so ziskom 383 gólov a 491 asistencií v drese s bleskom na hrudi.

„To vykúpenie zo zmluvy bolo jednou z najťažších vecí v histórii tejto organizácie, pretože znamenal tak veľa pre jej históriu,“ vyhlásil majiteľ klubu Jeff Vinik.

Lecavalier ukončil kariéru v roku 2016 po zastávkach vo Philadelphii a Los Angeles. Naďalej zohráva dôležitú úlohu v miestnej komunite a samozrejme, patrí aj medzi fanúšikov miestneho klubu. Dúfa, že aktuálne mužstvo zopakuje úspech z roku 2004.

„Verte mi, nie je nič lepšie ako vyhrať Stanleyho pohár v Tampe. Nechajte na ľade svoje srdcia a dajte do toho všetko, čo môžete. Získajme túto najväčšiu trofej opäť po 14 rokoch,“ odkázal súčasným hráčom Lightning.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 02. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL