Vynechá Eichel zvyšok sezóny? Zatiaľ to tak nevyzerá

Hviezdny útočník tímu Buffalo Sabres, Jack Eichel, utrpel zranenie pravého členka, ale tréner Phil Housley povedal, že je predčasné hovoriť, že sa pre neho skončil tento ročník. Chýbať však bude štyri až šesť týždňov.

Ak by Eichel chýbal len takúto dobu, mohol by sa vrátiť do akcie v záverečných týždňoch základnej časti napriek tomu, že už v nich Buffalu o nič veľké nepôjde. Momentálne sú Sabres poslední vo Východnej konferencii s obrovskou stratou na play-off.

„Stále máme čo dokazovať v tejto sezóne. Stále nám zostáva do konca veľa zápasov a chceme ich vyhrávať nie len pre našich fanúšikov, ale aj preto, aby sme na nich mohli stavať,“ poznamenal Housley.

Eichel sa zranil v prvej tretine sobotného zápasu proti Bostonu, keď do neho vrazil Matt Grzelcyk a on následne nepekne spadol na ľad. Bol to jeho 55. zápas v sezóne, v ktorej vedie Sabres s 22 gólmi a 53 bodmi.

Dvadsaťjedenročný Američan už v minulosti vynechal 21 zápasov pre zranenie ľavého členka. Stalo sa tak v sezóne 2016/17. Tentokrát vzniknutú dieru v prvom tíme zapláta Nicholas Baptiste, ktorý bol povolaný z Rochesteru (AHL).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 02. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL