Bruins majú údajne záujem o útočníka Oilers

Tím Boston Bruins sa v ostatných týždňoch pozoruhodne rozbehol a zrazu je z neho jeden z ašpirantov na Stanleyho pohár. Šancu cítia aj v samotnom tíme, a tak sa niet čomu čudovať, že pred prestupovou uzávierkou sa budú chcieť „medvede“ posilniť.

A podľa Joea Haggertyho z NBC Sports by sa tím nechcel posilniť len o ľavorukého obrancu, čo je známe už dlhšie, ale aj o krídelníka. Generálny manažér Don Sweeney má pritom veľký záujem o Patricka Maroona z tímu Edmonton Oilers.

Maroon je potenciálnym neobmedzeným voľným hráčom, ktorý má prívetivý „cap-hit“ 1,5 milióna amerických dolárov. Tímu by dodal na robustnosti, ale aj trochu streleckého citu. V ostatných dvoch sezónach nastrieľal dokopy 40 gólov.

Pre Bruins by bol vhodným adeptom na posilnenie, pretože by tím zrejme nestál žiadneho top mladíka a dokonca by nemusel stáť ani voľbu v prvom kole draftu.

Ak by to Sweeneymu nevyšlo s Maroonom, mohol by zvážiť akvizíciu iného krídelníka. Pred 26. februárom bude mať mnoho možností, vrátane Ricka Nasha, Michaela Grabnera či Evandera Kanea.

S cenou to však nebudú Bruins preháňať a je nepravdepodobné, že zájdu tak ďaleko, aby významne zasiahli do svojho mužstva, ktoré je v posledných troch mesiacoch dominantné.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 02. 2018 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL