Pánik proti Chicagu nebodoval, ale tešil sa z vysokej výhry

V jednom z trojice pondelkových zápasov malo Slovensko dvojnásobné zastúpenie. Súboj medzi Richardom Pánikom a Tomášom Jurčom vyšiel pre prvého menovaného, hoci ani jeden z nich nebodoval. Videli sme aj jeden hetrik.

Pánik narazil na Chicago, tešil sa z jasnej výhry

V Glendale sa konalo stretnutie, v ktorom na seba narazili aj dvaja Slováci. Ani jeden nebodoval, ale z prekvapivo hladkého víťazstva sa tešil Richard Pánik, ktorého Arizona zdolala Chicago aj s Tomášom Jurčom v zostave 6:1. Coyotes strelili dva góly v každej tretine a základom triumfu bolo 37 zákrokov Anttiho Raantu. O šesť gólov sa postaralo šesť rôznych strelcov – Max Domi, ktorý ukončil 21-zápasové suchoty, Clayton Keller, Alex Goligoski, Tobias Rieder, Nick Cousins a Christian Dvorak. Arizona ukončila deväťzápasovú sériu prehier v zápasoch proti Blackhawks, ktorí pre zmenu prehrali už šiesty zápas po sebe. To sa im nestalo od deväťzápasovej série prehier z roku 2012. Čestný úspech zaznamenal Alex DeBrincat a v bráne sa ukázali obaja gólmani. Anton Forsberg inkasoval tri góly z 13 striel, Jeff Glass tri góly z 9 striel. Pánik vo svojom prvom zápase proti Chicagu od výmeny odohral 12 a pol minúty s dvoma streleckými pokusmi. Jurčo odohral necelých 12 minút, vyslal na bránu jednu strelu a bol vylúčený za nebezpečnú hru vysokou hokejkou. Arizona odohrala v rámci svojej organizácie 3 000. zápas v NHL. Započítava sa tam aj éra Jets.

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta, 2. C. Keller, 3. A. Goligoski (všetci ARI)

Nylander a Matthews nazbierali tri body pri výhre nad Lightning

William Nylander strelil dva góly a pridal asistenciu, Auston Matthews zaznamenal tri asistencie a Toronto porazilo Tampu Bay 4:3, aby vyhralo piaty domáci zápas po sebe a ôsmy z posledných deviatich celkovo. „Myslím si, že hráme dobre. Našli sme rytmus a chceme si ho udržať aj do budúcna,“ poznamenal Nylander. Strelecky sa presadili aj Jake Gardiner a James van Riemsdyk, kým Frederik Andersen urobil 28 zákrokov pri svojom 28. víťazstve v sezóne. Prekonali ho Alex Killorn, Nikita Kučerov a Yanni Gourde. Andrej Vasilevskij opustil duel s 19 zákrokmi. Floridský tím prehrával v strede zápasu už 0:3, ale v úvode tretej tretiny bol stav vyrovnaný. Van Riemsdyk rozhodol o výhre domácich v 45. minúte. Maple Leafs stiahli stratu na Lightning, lídra svojej divízie, na rozdiel šiestich bodov. Na druhý Boston strácajú tri body.

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (TOR), 2. A. Matthews (TOR), 3. N. Kučerov (TBL)

Trocheck zažiaril hetrikom pri výhre nad Oilers

Vincent Trocheck strelil tri góly v tretej tretine, Jevgenij Dadonov skóroval dvakrát a Florida uspela na ľade Edmontonu 7:5. Aaron Ekblad a Denis Malgin sa tiež zapísali do streleckej listiny, kým James Reimer previedol 27 zákrokov pri piatej výhre Panthers z ostatných šiestich duelov. Oilers, ktorí hrali opäť bez zraneného Andreja Sekeru, prehrali štvrtý zápas po sebe napriek piatim streleným gólom, o ktoré sa postarali Patrick Maroon, Leon Draisaitl z trestného strieľania, Drake Caggiula, Anton Slepyšev a Connor McDavid. Cam Talbot inkasoval šesť gólov z 39 striel. Trocheck hetrik spečatil gólom do prázdnej brány.

Odporúčame:
Trocheck strelil prvý hetrik kariéry v jednej tretine + video

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. J. Dadonov (FLA), 3. V. Trocheck (FLA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 12:31 0 0 0 0 0 2 1
T. Jurčo (CHI) 11:51 0 0 0 +1 2 0 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 02. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL