Už dnes štartuje v Pjongčangu hokejový turnaj

Zimné olympijské hry sú už v plnom prúde, prebieha aj ženský hokejový turnaj, ale ten mužský si svoju premiéru v juhokórejskom Pjongčangu až odbije dnes. A uvidíme v akcii aj reprezentantov Slovenska.

Hokejový turnaj, ktorý bude tentokrát bez hráčov NHL, odštartujú dva súboje zo skupiny B. Od 13:10 nášho času sa stretnú Spojené štáty americké so Slovinskom a pre nás atraktívnejším duelom bude zápolenie Slovenska s Olympijskými reprezentantmi z Ruska.

Na turnaji sa predstaví dokopy 12 tímov v troch štvorčlenných skupinách. V skupine A nájdeme Česko, Švajčiarsko, Kanadu a Južnú Kóreu, v skupine C zase Fínsko, Nemecko, Nórsko a Švédsko.

Po skupinovej fáze sa z postupu do štvrťfinále budú tešiť prvé tímy skupín a najlepší tím z tých na druhých miestach. Zvyšné tímy sa zoradia do tabuľky, z ktorej vzniknú dvojice pre kvalifikačné kolo, ktorého víťazi doplnia štvrťfinálovú osmičku.

Slovensko odohrá v skupinovej fáze svoje zápasy dnes proti ruským hráčom, v piatok proti USA (04:10) a v sobotu proti Slovinsku (13:10). Kvalifikačné kolo play-off sa hrá 20. februára, štvrťfinále o deň neskôr.

Semifinálové boje sú naplánované na piatok 23. februára. O deň neskôr sa odohrá zápas o bronz a v nedeľu 25. februára vyvrcholí turnaj finálovým zápasom.

Bez hráčov z NHL budú najväčším papierovým favoritom hráči z Ruska, ktorí sa môžu oprieť aj o svoje hviezdy z KHL. Do užšej skupiny adeptov na zlato sa potom radia najmä Kanada, Švédsko, Fínsko a Česko.

Najväčším outsiderom budú, pochopiteľne, domáci hráči. Veľa sa nečaká od Slovinska a zaujímavé bude sledovať, ako si pod vedením kanadského trénera poradí slovenské mužstvo, ktorého základ tvoria hráči z najvyšších líg v Čechách a na Slovensku.

Už prvý zápas bude skutočne náročným testom. Hráči ako Daciuk, Kovaľčuk, Grigorenko, Šipačov, Kalinin, Vojnov, Gusev budia rešpekt. Ruskí hráči budú mať aj tú výhodu, že pred turnajom odohrali tri prípravné zápasy a viacerí sa poznajú aj z klubov. Dokáže ich mladý a neskúsený tím s Konrádom v bráne zaskočiť?

Odporúčame:
Poznáme meno kapitána Slovenska na ZOH 2018!

Poznáme konečnú nomináciu Slovenska na ZOH 2018

Na ZOH 2018 bude len jeden Slovák z KHL, Rusi všetci z troch top tímov!



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 02. 2018 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL