Halák frustroval Rangers. Chytal extrémne dobre, povedal ich tréner

Tím New York Islanders bol jediným, ktorý ešte nevynuloval v tejto sezóne svojho súpera. Všetko sa to zmenilo vo štvrtok, keď Jaroslav Halák skvelým výkonom doviedol svoje mužstvo k triumfu 3:0 nad Rangers.

„Nešlo o niečo, čo by sme nevyhnutne museli dosiahnuť, ale je to skutočne dobré pre neho. Dúfajme, že na tom dokážeme stavať,“ poznamenal tréner Doug Weight pre New York Post.

Tridsaťdvaročný bratislavský rodák má teraz bilanciu proti newyorskému rivalovi 17-7, pričom v zápasoch proti nemu kryje 92,7 % striel a inkasuje v priemere 2,36 gólu na zápas. Ešte nikdy proti nemu neurobil 50 zákrokov, ale na takéto vyťažovanie si v tomto ročníku už zvykol.

„Cítim sa fajn. Všetko je to o tom, ako si to manažujete medzi zápasmi a ako veľmi si medzi nimi oddýchnete. U brankárov je to o tom, aby zostali svieži mentálne,“ povedal Halák, ktorý bol napriek množstvu striel s výkonom tímu spokojný.

„Aj zápas s Columbusom bol pre nás dôležitý, škoda, že sme v ňom nepodali taký výkon ako dnes. Som šťastný za tieto dva body a som spokojný s výkonom, ktorý sme podali. Myslím si, že sme urobili dobrú prácu v hre s pukom v oslabeniach, presilovkách i pri hre piatich proti piatim.“

Spokojní však neboli hráči a tréneri Rangers. Tých Halák doslova frustroval. A nie prvýkrát. Halák vyhral 13 z posledných 14 vzájomných súbojov proti Henrikovi Lundqvistovi.

„Ich brankár... toto je asi desiaty alebo jedenásty zápas po sebe, čo proti nám chytal extrémne dobre. Myslím si, že dnes podal skutočne dobrý výkon. Neboli sme schopní za neho nič dostať,“ poznamenal tréner „Blueshirts“ Alain Vigneault o prvej hviezde zápasu i celého večera.

Halák je len druhým brankárom v histórii Islanders, ktorý pri čistom konte zastavil aspoň 50 striel. Ešte o jednu viac chytil 16. januára 1990 Glenn Haley, ktorý je klubovým rekordérom.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 02. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL