Tatar asistoval pri prehre Detroitu, McDavid zažiaril

V siedmich nedeľných zápasoch sa predstavil jediný Slovák – Tomáš Tatar, ktorý asistoval pri prehre Detroitu. Claude Giroux a Jeff Skinner dosiahli rovnaký míľnik, kým Connor McDavid zaznamenal hetrik.

Matthews zariadil triumf Toronta v Detroite, Tatar asistoval

Auston Matthews prelomil nerozhodný stav pol minúty pred koncom tretej tretiny a rozhodol o víťazstve Toronta 3:2 v Detroite, desiatom v posledných dvanástich zápasoch. Bol to najneskorší víťazný gól v klubovej histórii od 19. januára 2016, keď Matt Hunwick skóroval osem sekúnd pred koncom. Domácich poslal do vedenia Anthony Mantha presilovkovým gólom, pri ktorom si 11. asistenciu v sezóne pripísal slovenský útočník Tomáš Tatar. James van Riemsdyk s Mitchellom Marnerom otočili stav z 0:1 na 2:1 dvoma gólmi za 18 sekúnd. Henrik Zetterberg vyrovnal skóre, Gustav Nyquist dvakrát asistoval a Petr Mrázek predviedol 31 zákrokov, o štyri viac ako Curtis McElhinney. Tatar ho ohrozil tromi strelami počas takmer 16 a pol minúty v akcii. Zaznamenal aj dva mínusové body a rozdal tri bodyčeky. Red Wings prehrali druhý zápas z ostatných troch. Hrali v ňom bez zraneného Mikea Greena.

Matthewsov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. M. Marner (obaja TOR), 3. P. Mrázek (DET)

McDavidov hetrik viedol ku koncu nepriaznivej série Oilers

Connor McDavid strelil štvrtý hetrik v NHL, ktorým doviedol Edmonton k výhre 4:2 na ľade Colorada. Znamenala preň koniec šesťzápasovej série prehier celkovo a päťzápasovej na súperových klziskách. Oilers prehrávali po dvoch tretinách 1:2, ale v tretej troma gólmi zvrátili stav. Víťazný gól si pripísal na konto Ryan Strome, ktorý ukončil 21-zápasové strelecké suchoty. Leon Draisaitl dvakrát asistoval a Cam Talbot predviedol 24 zákrokov. Prekonali ho Tyson Jost s Alexom Kerfootom, ktorí dvakrát posielali Avalanche do vedenia. Semion Varlamov kryl 36 striel, ale nezabránil koncu 10-zápasovej domácej víťaznej série Colorada. Tá trvala od 27. decembra. McDavid zavŕšil štvrtý hetrik kariéry strelou do prázdnej brány. Oilers ukončili trojzápasový výjazd s bilanciou 1-2-0. Obrancovia Colorada Anton Lindholm a Erik Johnson nedohrali zápas pre zranenia.

Odporúčame:
McDavid vytrhol Oilers z biedy štvrtým hetrikom kariéry! + video

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. S. Varlamov (COL), 3. R. Strome (EDM)

Flyers natiahli v New Yorku bodovú sériu, Giroux s míľnikom

Travis Konecny a Claude Giroux zaznamenali po góle a dvoch prihrávkach, Alex Lyon zastavil 25 striel pri jeho prvej výhre v NHL a Philadelphia zvíťazila v Madison Square Garden nad New Yorkom Rangers 7:4. Konecny prelomil nerozhodný stav 4:4, Giroux strelil svoj 200. gól v lige. So 644 bodmi sa dostal na siedme miesto histórie Flyers. Lyon nahradil po prvej tretine zraneného Michala Neuvritha, ktorý inkasoval trikrát zo 14 striel. Stal sa tretím brankárom v klubovej histórii, ktorý vychytal svoj prvý triumf kariéry po vystriedaní kolegu. Z hráčov Flyers, ktorí natiahli bodovú sériu na osem zápasov, skórovali aj Andrew MacDonald, Scott Laughton, Nolan Patrick a dvojbodoví Brandon Manning s Jorim Lehteräm. Ten vsietil prvý gól v drese Philadelphie, Valtteri Filppula dvakrát asistoval. Neuvirtha prekonali v šesťgólovej úvodnej tretine Rick Nash, Kevin Hayes a Mats Zuccarello, Lyona už iba dvojbodový Peter Holland. Nashovi chýba jediný bod do méty 800 v NHL. Henrik Lundqvist inkasoval sedemkrát z 37 striel pri štvrtej prehre Rangers v sérii. Flyers vyhrali piaty zápas na ľade súpera po sebe.

Odporúčame:
Video: Pohroma pre Flyers. Po brankárskej jednotke prišli aj o dvojku

Girouxov 200. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny, 2. C. Giroux, 3. J. Lehterä (všetci PHI)

Hall rozhodol o výhre Devils v závere predĺženia

Taylor Hall skóroval 23 sekúnd pred koncom predĺženia, čím rozhodol o výhre New Jersey 3:2 na ľade Caroliny, štvrtej v sérii. Nico Hischier a Pavel Zacha dvakrát posielali Devils do vedenia, no Teuvo Teräväinen a Jeff Skinner zmazali stratu. Skinner pritom vynútil predĺženie 78 sekúnd pred koncom tretej tretiny svojím 200. gólom v NHL. Hall si predĺžil bodovú sériu už na 18 zápasov, Hischier ťahá štvorzápasovú gólovú šnúru ako piaty nováčik v klubovej histórii. Sami Vatanen dvakrát asistoval, Keith Kinkaid prispel ku tretiemu triumfu na súperovom klzisku po sebe 40 zákrokmi i asistenciou pri Hischierovom otváracom presilovkovom góle. Cam Ward čelil iba 21 strelám. Hurricanes prehrali posledné dva duely doma a tri celkovo.

Hallov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. J. Skinner (CAR), 2. T. Hall, 3. K, Kinkaid (obaja NJD)

Penguins si v Columbuse predĺžili víťaznú sériu

Riley Sheahan strelil dva góly v prvej tretine, vrátane víťazného, Jake Guentzel zaznamenal gól a dve asistencie a Pittsburgh zvíťazil v Columbuse 5:2. Predĺžil si víťaznú sériu na päť zápasov a bodovú na sedem. Brian Dumoulin a Zach Aston-Reese tiež skórovali, Jamie Oleksiak dvakrát asistoval a Tristan Jarry urobil 35 zákrokov pri jeho prvom štarte od 17. januára. Recept na neho našli Artemij Panarin s Alexom Wennbergom. Sergej Bobrovskij chytil 18 striel, ale nezabránil tretej prehre Blue Jackets v sérii aj proti Penguins. Navyše, prišli pri nej o Deana Kukana a Nicka Foligna pre zranenia. V zápase pritom nemali ani jediného vylúčeného hráča.

Odporúčame:
Video: Columbusu sa nepríjemne zranil kapitán

Hviezdy duelu: 1. R. Sheahan, 2. J. Guentzel (obaja PIT), 3. A. Panarin (CBJ)

Winnipeg doma prevalcoval aj Floridu

Kyle Connor dvakrát skóroval, Mathieu Perreault si pripísal gól a dve prihrávky, Blake Wheeler s Tylerom Myersom nazbierali po tri asistencie a Winnipeg zdolal rozbehnutú Floridu vysoko 7:2. Do listiny strelcov sa zapísali aj dvojbodoví Bryan Little s Patrikom Lainem, Mark Scheifele a Nikolaj Ehlers. Connor Hellebuyck prispel 25 zákrokmi ku tretej výhre Jets doma i celkovo. Vylepšili si bilanciu na 6-2-1 v rámci 10-zápasovej domácej série, najdlhšej v klubovej histórii. Denis Malgin a Aleksander Barkov strelili góly Panthers v presilových hrách a James Reimer sa prezentoval 27 zákrokmi. Floridský tím prišiel o sériu troch výhier celkovo a piatich na ľade súpera.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler, 2. K. Connor, 3. T. Myers (všetci WPG)

San Jose ukončilo Dallasu úspešné ťaženie

Štyri góly z prvých piatich striel zápasu stačili San Jose na víťazstvo 5:2 nad Dallasom, ktorému ukončilo trojzápasovú víťaznú a šesťzápasovú bodovú sériu na ľade súpera. Joe Pavelski, Melker Karlsson a dvojgólový Mikkel Bödker vybudoval v prvej tretine náskok 4:0, ktorý ešte zveľadil v druhej tretine Justin Braun. Karlsson s Braunom pridali ku góle asistenciu, Pavelski dve. Timo Meier a Marc-Edouard Vlasic taktiež dvakrát asistovali, kým Martin Jones pomohol ku štvrtej výhre v posledných piatich dueloch s 26 zákrokmi. Kapituloval iba po strelách Gemela Smitha a Tylera Pitlicka, ktorí v tretej tretine znížili stav z 0:5 na konečných 2:5. Ben Bishop striedal po piatim inkasovanom góle zo šiestich striel, Kari Lehtonen chytil 22 zo zvyšných 23. Sharks, ktorí v zápase nemali ani jedného vylúčeného hráča, prišli pre zranenia o obrancov Brenta Burnsa a Dylana DeMela.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski, 2. M. Bödker, 3. J. Braun (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 16:20 0 1 1 -2 0 3 3



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 18. 02. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL