Mohol by Petr Mrázek skončiť vo Philadelphii?

Meno českého brankára Petra Mrázka sa často skloňovalo s možným odchodom z Detroitu. Jeho výkony z posledných zápasov by mohli generálnemu manažérovi Kenovi Hollandovi situáciu uľahčiť.

Mrázek by mohol byť brankárom, ktorého by mohli mať v hľadáčiku tímy ako New York Islanders, Calgary Flames či Philadelphia Flyers. Ak bude pokračovať aj tento týždeň vo výborných výkonoch, bolo by prekvapujúce, ak by niekde neskončil.

V nedeľu sa pritom začalo hovoriť najmä o Philadelphii, ktorú do tejto výmeny môžu dotlačiť okolnosti. Po zranení Briana Elliotta generálny manažér Ron Hextall tvrdil, že nového brankára na trhu hľadať nebude. V nedeľu sa však zranil aj Michal Neuvirth, čo by situáciu mohlo zmeniť.

Navyše, Detroit už vraj českého brankára Philadelphii ponúkal a chcel za neho voľbu v treťom kole draftu. Vtedy to Flyers odmietli. John Boruk si myslí, že ak by ešte vydržali päť či šesť dní, Red Wings by cenu mohli znížiť na voľbu vo štvrtom či piatom kole draftu.

Mrázek má v tejto sezóne bilanciu 8-7-3 s 91,0% úspešnosťou zákrokov a v lete sa môže stať obmedzeným voľným hráčom. Je však pravdepodobné, že z neho nakoniec bude neobmedzený voľný hráč.

Tím, ktorý ho bude vlastniť, mu totiž bude musieť predložiť kvalifikačnú ponuku, aby mu udržal štatút obmedzeného voľného hráča. A tá bude musieť byť vzhľadom na jeho štvormiliónový „cap-hit“ poriadne vysoká. Vzhľadom na jeho posledné sezóny je to nepravdepodobné.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 02. 2018 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL