Výmena Hoffmana je menej pravdepodobná

V špekuláciách sa v tejto sezóne často spomínalo meno útočníka Mikea Hoffmana. Týždeň pred prestupovou uzávierkou to však vyzerá tak, že nakoniec tím Ottawa Senators zrejme neopustí.

Frank Seravalli z televízie TSN si myslí, že sa generálny manažér Senators Pierre Dorion začal prikláňať k alternatíve, že si Hoffmana v mužstve udrží. Okrem jeho formy za to môže najmä to, že si rozvinul chémiu s Mattom Ducheneom v prvom útoku. A faktorom je aj to, že zatiaľ tímy jeho vysoké požiadavky nesplnili.

Pre Doriona je však dôležité, aby Duchene, za ktorého obetoval Kylea Turrisa, dvoch ďalších hráčov a voľbu v prvom kole draftu, produkoval. Za jeho nedávne úspechy sa pritom môže podpísať aj Hoffman.

Ten samotný má v tejto sezóne nábeh na 23 gólov, pričom v priemere počas uplynulých troch sezón strelil 27 gólov. Zmluvne je pritom viazaný ešte na ďalšie dva roky s priemerným platom 5,2 milióna amerických dolárov.

A hoci sa Senators snažia zbaviť drahých hráčov, dvadsaťosemročný Hoffman môže v nasledujúcich sezónach priniesť tímu väčší úžitok, ak bude nosiť jeho dres. Ako to však nakoniec dopadne, sa dozvieme až budúci pondelok.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 02. 2018 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL