Jurčo dostal v stredu šancu ukázať sa aj iným tímom

Slovenský útočník Tomáš Jurčo vie, aké je to byť vymenený pred prestupovou uzávierkou a nie je vylúčené, že sa mu to v kariére tento rok stane aj po druhýkrát.

Vlani nebol Jurčo spokojný s vyťažovanosťou v Detroite, a tak požiadal o výmenu. Tá sa nakoniec udiala vo februári a košický rodák sa ocitol v Chicagu, kde sa však jeho situácia príliš nezlepšila.

„Konečne k nej došlo v minulom februári. Bol to pre mňa ako čerstvý začiatok, ale ani tu som zatiaľ neodohral toľko zápasov, takže mám stále niekoľko vecí, ktoré môžem ukázať,“ poznamenal Jurčo pre Chicago Sun-Times.

Jurčo skôr v sezóne hovoril, ako trpezlivo čaká na šancu a ako ho tešilo, že mohol pravidelne hrávať v AHL. Od povolania do prvého tímu však odohral len desať zápasov, čo mu náladu nezlepšilo.

„Nikto by z toho nebol nadšený. Musím jednoducho tvrdo pracovať a uistiť sa, že vždy niečo so sebou prinesiem do zostavy, keď budem hrať,“ skonštatoval košický rodák, ktorý bol v predošlých troch dueloch zdravým náhradníkom.

Jurčo hrával v priemere okolo jedenásť minút na zápas, ale v stredajšom zápase proti Ottawe dostal poriadnu šancu ukázať sa. Nielen svojmu tímu, ale aj potenciálnym záujemcom o jeho služby. Odohral takmer 16 a pol minúty v druhom útoku po boku Patricka Kanea a Artema Anisimova.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 02. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL