Halák prehral, Gaborík i Pánik opäť bez bodu

Vo štvrtok bolo v NHL na programe jedenásť zápasov aj so štyrmi Slovákmi. Ani jeden z nich nebodoval a všetci prehrali, vrátane brankára Jaroslava Haláka. Eric Staal, Pekka Rinne, Chris Kunitz a Nazem Kadri dosiahli míľniky, Kari Lehtonen vychytal nulu.

Toronto zvrátilo duel proti Halákovi a Islanders

Islanders s Jaroslavom Halákom v bráne mali dobrý vstup do zápasu, keď v strede prvej tretiny už viedli o dva góly. O náskok prišli, ale v tretej tretine sa ho znova ujali. Auston Matthews však vynútil predĺženie krátko predtým, ako utrpel zranenie a Toronto nakoniec vyhralo 4:3, keď v nájazdoch ako jediný uspel Tyler Bozak. V normálnej hracej dobe skórovali aj Mitchell Marner a Morgan Rielly, kým Frederika Andersena prekonali z 35 striel Ryan Pulock, Mathew Barzal a Jordan Eberle. Barzal pridal aj dve asistencie, Nazem Kadri dosiahol métu 300 bodov v NHL. Halák v zápase predviedol 28 zákrokov a zneškodnil aj dva nájazdy z troch. Maple Leafs vyhrali doma ôsmy zápas po sebe, Islanders majú od Zápasu hviezd bilanciu 4-6-2.

Odporúčame:
Video: Matthews nedohral štvrtkový zápas pre zranenie

Takto Halák zachránil pre tím aspoň bod:


Hviezdy duelu: 1. T. Bozak (TOR), 2. M. Barzal (NYI), 3. M. Rielly (TOR)

Tampa Bay si poradila s Ottawou, Gáborík opäť nebodoval

Nikita Kučerov zaznamenal dve asistencie, aby ako prvý hráč v sezóne dosiahol hranicu 80 bodov. Tampa Bay aj vďaka nemu porazila Ottawu 4:3 a preskočila Vegas na čele poradia celej NHL. O góly sa postarali Tyler Johnson, Victor Hedman, Vladislav Namestnikov a Brayden Point. Chris Kunitz zaznamenal asistenciu, ktorá bola jeho 600. bodom kariéry. Louis Domingue si zaistil tretie víťazstve v drese „Bleskov“ vďaka 33 zákrokom. Prekonali ho Ryan Dzingel, Mark Borowiecki a Derick Brassard. Craig Anderson urobil 20 zákrokov a Senators prehrali tretí zápas po sebe. Prišli o päťzápasovú sériu domácich výhier. Marián Gáborík nebodoval vo štvrtom zápase po sebe. Tentokrát odohral iba 11 minút, ale prezentoval sa štyrmi strelami na bránu.

Gáboríkova gólova šanca:


Hviezdy duelu: 1. V. Namestnikov (TBL), 2. Y. Gourde (TBL), 3. M. Borowiecki (OTT)

Scandella zariadil triumf Buffala v Detroite

Marco Scandella skóroval dve desatiny sekundy pred koncom predĺženia a rozhodol o víťazstve Buffala 3:2 v Detroite. Ukončilo sériu troch prehier a natiahlo bodovú šnúru na súperových klziskách na šesť zápasov. V normálnom hracom čase ho dvakrát posielali do vedenia dvojbodový Rasmus Ristolainen v prvej a Evander Kane v druhej tretine v presilovej hre. Johan Larsson dvakrát asistoval a Robin Lehner predviedol 35 zákrokov. Prekonali ho Jonathan Ericsson a Justin Abdelkader, ktorý vynútil predĺženie presilkovým gólom 85 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Slovenský útočník Tomáš Tatar na neho vyslal dve strely počas 18 minút v akcii. Zaznamenal aj mínusový bod, no v závere druhej tretiny trafil tyčku Lehnerovej brány. Jimmy Howard kryl 27 striel, ale Red Wings prehrali tretí domáci zápas v sérii. V predĺženiach majú v tejto sezóne bilanciu 2-8.

Scandellov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. M. Scandella (BUF), 2. J. Abdelkader (DET), 3. R. Ristolainen (BUF)

Calgary ukončilo víťaznú sériu Arizony

Johnny Gaudreau zaznamenal gól a dve asistencie, dvojbodový Sean Monahan strelil 11. víťazný gól sezóny v presilovej hre a Calgary uspelo na ľade Arizony pomerom 5:2. Sam Bennett si tiež pripísal gól a asistenciu, skórovali aj Mark Jankowski v oslabení a Matt Tkachuk. Mark Giordano s Dougiem Hamiltonom dvakrát asistovali a Jon Gillies pomohol ukončiť sériu troch prehier s 35 zákrokmi. Recept na neho našli iba Derek Stepan, ktorý otvoril skóre duelu už po 57 sekundách hry a Kevin Connauton, ktorý ho uzavrel v 58. minúte. Antti Raanta sa prezentoval 33 zákrokmi, ale nezabránil koncu štvorzápasovej víťaznej série Coyotes. Prišli aj o šnúru troch domácich výhier a podľahli Flames tretíkrát po sebe. Richard Pánik odohral 16 minút s bilanciou dva mínusové body a strela. Monahanovi chýba jediný víťazný gól na vyrovnanie klubového rekordu v ich počte za sezónu.

Odporúčame:
Video: Bennett zranil Gaudreaua, potom spolu doviedli Flames k výhre

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau, 2. S. Monahan, 3. S. Bennett (všetci CGY)

Wild uspeli v New Jersey, Staal dosiahol 900. bod v NHL

Po dlhšom čase dostali šancu hrať a trénerovi sa za ňu odvďačili. Alex Stalock zneškodnil 38 striel, Mike Reilly a Chris Stewart skórovali a Minnesota vďaka ich príspevku uspela v New Jersey pomerom 4:2. Zápas sa pre Wild spočiatku nevyvíjal dobre, keď po góloch Taylora Halla a Stefana Noesena prehrávali už 0:2. Reilly a Joel Eriksson Ek však stav v druhej tretine vyrovnali. Nerozhodný stav vydržal len 19 sekúnd predtým, ako Stewart strelil víťazný gól. Bodku za duelom dal gólom do prázdnej brány Eric Staal, pre ktorého to bol 900. bod v kariére. Wild sa vďaka tomu dostali na tretie miesto Centrálnej divízie. Domáci Eddie Läck kryl 21 striel a jeho spoluhráč Hall bodoval už v 20. zápase po sebe.

Odporúčame:
Hall opäť bodoval. Len traja hráči za ostatných 20 rokov mali dlhšiu sériu

Hviezdy duelu: 1. Ch. Stewart (MIN), 2. J. Eriksson Ek (MIN), 3. T. Hall (NJD)

Mrázkovi vyšiel debut v drese Flyers

Petr Mrázek má za sebou úspešnú premiéru v drese Flyers. Vo štvrtkovom zápase zastavil 19 striel, aby pomohol Philadelphii k výhre 2:1 nad Columbusom. „Bol fantastický. Urobil asi poltucet excelentných zákrokov,“ skonštatoval po zápase tréner Dave Hakstol. Víťazný gól strelil v strede tretej tretiny Nolan Patrick, gól a asistenciu si z duelu odniesol Claude Giroux. „Letci“ vyhrali štvrtý zápas po sebe a už len bod ich delí od Washingtonu, lídra Metropolitnej divízie. Čestný úspech Blue Jackets, ktorí stále držia na východe pozíciu druhej divokej karty, zaknihoval Artemij Panarin. Sergej Bobrovskij opustil duel s 18 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux (PHI), 2. P. Mrázek (PHI), 3. A. Panarin (CBJ)

Canadiens ukončili sériu prehier, Rangers si ju natiahli

Antti Niemi urobil 31 zákrokov a Montreal si poradil s trápiacimi sa Rangers 3:1, aby ukončil šesťzápasovú sériu prehier. Tomáš Plekanec, Jeff Petry a Phillip Danault (prázdna brána) sa postarali o to, že si pri debute v NHL pripísal Alexandar Geogiev prehru. Počínal si však dobre a kryl 38 striel zo 40. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafil len Kevin Hayes, ktorý tri minúty pred koncom zničil Niemimu čisté konto. New York prehral piaty zápas po sebe. Rick Nash nehral, aby sa pred prestupovou uzávierkou nezranil. Michaela Grabnera už „jazdci“ vymenili.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Hudon, 2. B. Gallagher, 3. A. Niemi (všetci MTL)

McDavid rozhodol o výhre Oilers nad Avalanche

Edmonton prišiel v domácom zápase proti Coloradu o dvojgólový náskok, ale Connor McDavid v tretej minúte predĺženia rozhodol o jeho výhre 3:2, len druhej v posledných deviatich dueloch a opäť proti rovnakému súperovi. Leon Draisaitl a Zack Kassian vybudovali náskok 2:0, ktorý zmazali Samuel Girard a Colin Wilson. McDavid a Draisaitl pridali ku gólu asistenciu a Cam Talbot urobil 28 zákrokov. Semion Varlamov zastavil až 43 striel, no neodvrátil tretiu prehru Avalanche v posledných štyroch zápasoch. Oilers hrali stále bez Andreja Sekeru.

McDavidov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. L. Draisaitl (obaja EDM), 3. S. Varlamov (COL)

Trocheck zavŕšil v závere duelu víťazný obrat Floridy

Vincent Trocheck prelomil nerozhodný stav 18,7 sekundy pred koncom v presilovej hre a zavŕšil obrat Floridy, ktorá zdolala doma Washington 3:2. Nick Bjugstad vyrovnával na 2:2 v 57. minúte a Roberto Luongo chytil 33 striel. Krátku sériu dvoch prehier pomohol ukončiť gólom aj Maxim Mamin, ktorý skóroval premiérovo v NHL. Lars Eller s Andrem Burakovskym otočili skóre z 0:1 na 2:1, ale ani 30 zákrokov Bradena Holtbyho už nezabránilo tretej prehre Capitals v ostatných štyroch dueloch. Panthers si pred zápasom pripomenuli nedávny masaker na strednej škole v Parklande.

Odporúčame:
Video: Maxim Mamin zaznamenal prvý gól i bod v NHL

Trocheckov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. V. Trocheck, 2. R. Luongo, 3. N. Bjugstad (všetci FLA)

Nashville rozstrieľal San Jose, Rinne s jubilejnou výhrou

Sedem rôznych hráčov sa presadilo strelecky a Pekka Rinne predviedol 33 zákrokov pri jeho 300. triumfe v NHL, aby Nashville zvíťazil doma nad San Jose vysoko 7:1. Rinne sa stal 34. brankárom v ligovej histórii s touto métou. Nick Bonino, Calle Järnkrok, Viktor Arvidsson a Ryan Johansen zaznamenali po góle a asistencii, skórovali aj Scott Hartnell, Kevin Fiala a Mattias Ekholm. Roman Josi s P. K. Subbanom dvakrát asistovali. O jediný gól Sharks sa postaral Logan Couture, ktorý v druhej tretine znižoval stav na 1:2. Predators strelili štyri góly v tretej tretine a dokráčali ku tretej výhre v sérii. Aaron Dell inkasoval sedemkrát zo 46 striel a Sharks prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. N. Bonino, 3. V. Arvidsson (všetci NSH)

Lehtonen vychytal prvú nulu v sezóne v Los Angeles

Kari Lehtonen zastavil všetkých 18 striel pri jeho prvom čistom konte v sezóne a 38. v kariére. Doviedol ním Dallas k víťazstvu 2:0 v Los Angeles, ktoré prišlo o sériu troch výhier doma i celkovo. Rozhodujúci gól, svoj 30. v ročníku, strelil v 52. minúte Tyler Seguin, Alex Radulov pridal poistku do prázdnej brány minútu pred koncom zápasu. Jonathan Quick urobil 26 zákrokov. Stars ukončili krátku sériu dvoch prehier.

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen, 2. T. Seguin (obaja DAL), 3. J. Quick (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 28/31 (90,3 %) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 18:04 0 0 0 -1 0 2 0
M. Gáborík (OTT) 10:56 0 0 0 0 0 4 0
R. Pánik (ARI) 16:07 0 0 0 -2 0 1 0



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 23. 02. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL