Jurčo skóroval takmer po roku, Halák opäť prehral

V jedenástich sobotných zápasoch NHL hrali aj šiesti Slováci. Bodoval z nich iba Tomáš Jurčo, ktorý skóroval prvýkrát v sezóne. Jaroslav Halák prehral tretíkrát po sebe, Andrej Sekera sa vrátil do akcie. Jevgenij Dadonov zaznamenal hetrik.

Jurčov prvý gól v sezóne nestačil Chicagu na triumf v Columbuse

Tomáš Jurčo posielal Chicago v strede zápasu do vedenia 2:1 svojím prvým gólom od 27. marca 2017 po 14 dueloch. Pierre Luc-Dubois však vyrovnal stav a Josh Anderson rozhodol v tretej tretine o domácej výhre Columbusu 3:2. Dubois pridal ku gólu asistenciu, Cam Atkinson vyrovnával na 1:1 v presilovej hre a Sergej Bobrovskij predviedol 31 zákrokov. Ako prvý ho prekonal David Kämpf, ktorý otvoril skóre duelu už po 88 sekundách hry. Jurčo na neho vystrelil dvakrát, pričom odohral takmer 14 a pol minúty v druhom útoku s Kaneom a Anisimovom. Jednu strelu sám zblokoval. Anton Forsberg urobil pri svojom prvom štarte proti bývalému tímu 26 zákrokov. Blackhawks prehrali šiesty zápas v sérii na ľade súpera.

Jurčov 1. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. P. Dubois, 2. S. Bobrovskij, 3. J. Anderson (všetci CBJ)

Halák prehral tretí zápas v sérii

Jaroslav Halák dlho držal New York Islanders vo vedení, ale v tretej tretine inkasoval dvakrát od Kylea Palmieriho, ktorý zariadil triumf New Jersey 2:1. Slovenský brankár čelil 33 strelám, 11 v každej tretine, no prehral tretí štart po sebe. Jordan Eberle posielal Islanders do vedenia 1:0 v úvode druhej tretiny, ale ani on nezabránil tretej prehre tímu v sérii. Keith Kinkaid pomohol Devils vyhnúť sa rovnakému zápisu s 30 zákrokmi, Taylor Hall prihral na oba góly. Bodoval už vo svojom 21. dueli v sérii, čo dokázal len ako šiesty hráč v lige za posledných 25 rokov. New Jersey pred zápasom vyradilo dres Patrika Eliáša.

Odporúčame:
Devils vyradili číslo Patrika Eliáša + video

Halákova séria zákrokov:


Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri, 2. T. Hall, 3. K. Kinkaid (všetci NJD)

Zetterberg vyrovnal Lindsaya, Detroit ukončil sériu prehier

Henrik Zetterberg strelil v druhej tretine víťazný gól, ktorým nie len rozhodol o výhre Detroitu 3:1 nad Carolinou, ale aj vyrovnal zápis legendárneho Teda Lindsaya s 335 gólmi v kariére. V klubovom poradí už zaostáva len za Gordiem Howeom, Steveom Yzermanom, Alexom Delvecchiom a Sergejom Fiodorovom. Okrem neho sa presadili aj Danny DeKeyser a Trevor Daley, kým Jimmy Howard urobil 28 zákrokov. Red Wings ukončili sériu troch prehier. Hurricanes, naopak, natiahli svoju sériu prehier už na päť zápasov. Ich jediný gól strelil Noah Hanifin a Scott Darling opustil duel s 19 zákrokmi. Slovenský útočník Tomáš Tatar ho ohrozil dvakrát. Odohral 15 a pol minúty, predviedol dva bodyčeky a odsedel si aj dve trestné minúty za hákovanie.

Darling obral o gól Tatara:


Hviezdy duelu: 1. H. Zetterberg, 2. J. Howard, 3. T. Daley (všetci DET)

Sekera zažil víťazný návrat do zostavy Oilers

Andrej Sekera sa vrátil do akcie po dvoch týždňoch a aj keď nebodoval, tešil sa z výhry Edmontonu 4:3 v Los Angeles. Rozhodol o ňom gól dvojbodového Ryana Stromea do prázdnej brány z poslednej minúty tretej tretiny. Dustin Brown totiž ešte upravil výsledok 18 sekúnd pred koncom zápasu. Anton Slepyšev, Jujhar Khaira a Leon Draisaitl sa postarali o zvyšné góly Oilers, ktorí vyhrali tretí duel z posledných štyroch. Mike Cammalleri nazbieral tri asistencie a Cam Talbot zastavil 30 striel. Inkasoval aj z hokejok Tylera Toffoliho a Tobiasa Riedera, ktorý skóroval premiérovo v drese Kings. Tým sa vrátil do zostavy Jeff Carter prvýkrát od 18. októbra po 55 zápasoch. Jonathan Quick chytil 21 striel pri druhej prehre po predošlých troch výhrach. Sekera ho strelecky ohrozil raz počas 15 a pol minúty v akcii. Zaznamenal aj mínusový bod, menší trest za nedovolené bránenie, bodyček a dva bloky.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. T. Toffoli (LAK), 3. A. Larsson (EDM)

Toronto vyrovnalo klubový rekord výhrou nad Bruins

Boston viedol a dokázal si obnoviť aj stratené vedenie, ale nakoniec na ľade rivala z Toronta neuspel. Nazem Kadri totiž na konci druhej tretiny vyrovnal stav svojím druhým gólom v zápase a Ron Hainsey prelomil nerozhodný stav len minútu a pol pred koncom tretej dvadsaťminútovky. K výhre 4:3 viedol aj gól Mitchella Marnera a 20 zákrokov Frederika Andersena, ktorý si vylepšil bilanciu proti „Medveďom“ na 10-1-0. O 12 zákrokov viac urobil Tuukka Rask. Z jeho spoluhráčov sa dvakrát trafil do čierneho Brad Marchand a raz Jake DeBrusk. Bruins prišli o druhú pozíciu v Atlantickej divízii, keď ich preskočili práve Maple Leafs. Tí vyhrali celkovo štvrtý zápas po sebe a s deviatou domácou výhrou v sérii vyrovnali klubový rekord. Nový však vytvorili s 10 triumfami vo februári. V zápase nechýbal ani Zdeno Chára, ktorý odohral 23 a štvrť minúty ako najvyťažovanejší hráč duelu. Pripísal si mínusový bod, jednu strelu, dve trestné minúty, tri bodyčeky a štyri bloky.

Odporúčame:
Video: Sporný víťazný gól Toronta v závere zápasu

Patrice Bergeron si v sobotu poranil pravú nohu

Hviezdy duelu: 1. R. Hainsey, 2. N. Kadri, 3. M. Marner (všetci TOR)

Flyers si predĺžili víťaznú i bodovú sériu na úkor Ottawy

Brandon Manning zaznamenal gól a dve asistencie v jeho prvom trojbodovom zápase kariéry, Claude Giroux si pripísal gól a asistenciu a Philadelphia zvíťazila v Ottawe 5:3. Predĺžila si víťazné série na päť duelov celkovo a šesť na ľade súpera. Bodovala v ostatných 11 súbojoch (9-0-2). Nolan Patrick strelil víťazný gól, skórovali aj Ivan Provorov a Robert Hagg. Petr Mrázek chytil 25 striel a vyhral aj svoj druhý štart v drese Flyers od výmeny z Detroitu. Prekonali ho dvojbodový Mike Hoffman v presilovke a Ryan Dzingel s Mattom Duchenom v záverečných minútach duelu. Slovenský krídelník Marián Gáborík vyslal na českého brankára štyri strely, najviac v tíme spolu s Hoffmanom, no nebodoval v piatom zápase po sebe. Odohral 13 a trištvrte minúty aj s mínusovým bodom, bodyčekom a menším trestom za podrazenie Mrázka. Mark Stone dvakrát asistoval a Craig Anderson opustil zápas s 34 zákrokmi. Senators prehrali štvrtý duel v sérii. Shayne Gostisbehere asistoval a stal sa tretím obrancom s 50 bodmi v tejto sezóne NHL po Johnovi Klingbergovi a Brentovi Burnsovi.

Hviezdy duelu: 1. B. Manning, 2. C. Giroux (obaja PHI), 3. M. Stone (OTT)

Gillies, Backlund doviedli Flames k výhre nad Avalanche

Jon Gillies urobil 28 zákrokov, aby vychytal svoje druhé víťazstvo po sebe a doviedol Calgary k výhre 5:1 nad Coloradom. Mikael Backlund zaznamenal gól a dve asistencie, Troy Brouwer zaznamenal gól a asistenciu. Flames mali výborný vstup do zápasu, keď už po 18 sekundách skóroval Michael Frolík a v ôsmej minúte viedli 2:0 po góle Marka Giordana. Do čierneho sa trafil aj Sean Monahan. Po dve asistencie pridali Matt Tkachuk a T.J. Brodie. O čestný úspech Avalanche sa postaral Nathan MacKinnon, kým Semion Varlamov opustil duel s 24 zákrokmi. Denverský tím ukončil výjazd s bilanciou 1-1-1.

Hviezdy duelu: 1. M. Backlund, 2. M. Frolík, 3. M. Tkachuk (všetci CGY)

Point rozhodol o víťazstve Tampy nad Montrealom

Brayden Point skóroval v normálnom hracom čase a pridal aj rozhodujúci samostatný nájazd, aby si Tampa Bay vzala naspäť pozíciu najlepšieho tímu ligy víťazstvom 4:3 nad Montrealom. Nikita Kučerov a Ryan Callahan sa tiež tešili z gólu a k tretej výhre po sebe prispel 29 zákrokmi Andrej Vasilevskij, pre ktorého to bola už 36. výhra v sezóne. Prekonali ho Byron Froese, Joe Morrow a Max Pacioretty. Antti Niemi v druhom štarte po sebe zastavil 36 striel. V prvej tretine sa o zaujímavý moment postaral Steven Stamkos, ktorý išiel pomstiť zákrok na Kučerova a pobil sa s Karlom Alznerom. Dokopy mu rozhodcovia udelili 17 trestných minút.

Pointov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. A. Niemi (MTL)

Dadonov pomohol Floride zdolať rozbehnutý Pittsburgh

Jevgenij Dadonov strelil hetrik, pričom ho spečatil dve minúty pred koncom gólom, ktorým rozhodol o výhre Floridy 6:5 nad Pittsburghom. Ten odohral druhý zápas v priebehu dvoch večerov. Aleksander Barkov nazbieral tri asistencie a do čierneho sa trafili aj Vincent Trocheck, Jamie McGinn a Derek MacKenzie. Panthers vyhrali po dvoch prehrách druhý zápas po sebe a ukončili šesťzápasovú víťaznú šnúru Penguins. Tí ohrozili Roberta Luonga 37 strelami, z ktorých ho prekonali Carl Hagelin, Patric Hörnqvist, Bryan Rust a dvakrát Jevgenij Malkin. V bráne Penguins štartoval Tristan Jarry, ktorý inkasoval štyri góly zo 16 striel a v strede duelu ho nahradil Matt Murray. Ten inkasoval dva góly zo 14 striel.

Odporúčame:
Dadonov zariadil výhru prvým hetrikom kariéry + video

Hviezdy duelu: 1. J. Dadonov (FLA), 2. J. Malkin (PIT), 3. A. Barkov (FLA)

Druhá tretina pomohla Jets k výhre nad Stars

Winnipegu vyšla druhá tretina, v ktorej strelil päť gólov, aby nakoniec triumfoval nad Dallasom pomerom 5:3. Patrik Laine strelil dva góly, vrátane víťazného. Z gólov sa tešili aj Nikolaj Ehlers, Toby Enström a Mark Scheifele. Ehlers pridal dve asistencie, Dustin Byfuglien ich nazbieral tri. Michale Hutchinson predviedol 33 zákrokov. Prekonali ho Tyler Pitlick, Tyler Seguin a Alexander Radulov. Kari Lehtonen inkasoval štyri góly z 21 striel, Ben Bishop následne kryl päť striel zo šiestich. Winnipeg sa vďaka piatej výhre z ostatných šiestich duelov bodovo dotiahol na Nashville, s ktorým zdieľa prvé miesto v Centrálnej divízii. Slovenský útočník Marko Daňo nehral.

Hviezdy duelu: 1. P. Laine, 2. N. Ehlers , 3. D. Byfuglien (všetci WPG)

Raanta vynuloval Anaheim, ktorý prišiel o víťaznú šnúru

Antti Raanta zastavil všetkých 26 striel pri jeho druhom čistom konte v posledných troch zápasoch, 10. v kariére. Doviedol ním Arizonu k domácemu víťazstvu 2:0 nad Anaheimom, piatemu v ostatných šiestich dueloch. Rozhodol o ňom Jason Demers už v šiestej minúte, Max Domi v závere spečatil triumf strelou do prázdnej brány. Josh Archibald asistoval pri oboch góloch Coyotes, ktorí hrali opäť bez Richarda Pánika. Ryan Miller predviedol 36 zákrokov, no nezabránil koncu štvorzápasovej víťaznej série Ducks. Prišli aj o šnúru troch výhier na ľade súpera.

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta, 2. J. Demers (obaja ARI), 3. R. Miller (ANA)

Kuznecov s Ovečkinom vrátili Capitals na čelo divízie

Jevgenij Kuznecov zaznamenal gól a tri asistencie, Alex Ovečkin dvakrát skóroval a Washington zvíťazil doma nad Buffalom 5:1. Andre Burakovsky strelil víťazný gól, Lars Eller trafil prázdnu bránu a John Carlson s Mattom Niskanenom dvakrát asistovali. Philipp Grubauer kryl 28 striel a Capitals sa vyhli tretej prehre v sérii. Recept na neho našiel iba Sam Reinhart, ktorý po 14 sekundách tretej tretiny znižoval stav na 1:2. Robin Lehner sa prezentoval 31 zákrokmi pri štvrtej prehre Sabres v posledných piatich dueloch. Washington sa vrátil na čelo Metropolitnej divízie o bod pred Pittsburgh a Philadelphiu. Ovečkin odohral 983. zápas v jeho drese, čím vyrovnal klubový rekord Calleho Johanssona. Len štyri góly mu chýbajú do méty 600 v NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov, 2. P. Grubauer, 3. A. Ovečkin (všetci WSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 31/33 (93,9 %) - - - - - - -
T. Jurčo (CHI) 14:23 1 0 1 0 0 2 0
M. Gáborík (OTT) 13:47 0 0 0 -1 2 4 1
T. Tatar (DET) 15:36 0 0 0 0 2 2 2
Z. Chára (BOS) 23:16 0 0 0 -1 2 1 3
A. Sekera (EDM) 15:29 0 0 0 -1 2 1 1



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL