Canadiens pracujú na výmene Paciorettyho a Plekanca

Tím Montreal Canadiens by sa mohol do pondelkovej uzávierky prestupového obdobia rozlúčiť s dvoma útočníkmi s ním úzko spätými. Údajne totiž pracujú na výmene kapitána Maxa Paciorettyho i veterána Tomáša Plekanca.

Záujem o Plekanca sa v NHL zvýšil po výmene Dericka Brassarda. V sobotu ho Canadiens vyradili zo základnej zostavy, aby sa náhodou pred prípadnou výmenou nezranil. Podľa Elliottea Friedmana sa o neho zaujímajú aj tímy Winnipeg Jets, Toronto Maple Leafs a Tampa Bay Lightning.

Pacioretty by mohol skončiť na opačnej strane kontinentu. Na jeho zisk totiž podľa Nicka Kypreosa veľmi tlačí tím Los Angeles Kings. Montreal od kalifornského tímu vraj žiadal nejakého mladého útočníka a voľbu v prvom kole draftu. Skloňujú sa mená Tannera Pearsona či Tylera Toffoliho.

Friedman zase tvrdí, že z Montrealu chce odísť aj samotný hráč a nedávno viedli Canadiens rozhovory aj s tímom Minnesota Wild. Tie však nakoniec stroskotali. Pacioretty má zmluvu s „cap-hitom“ 4,5 milióna dolárov platnú ešte v budúcej sezóne.

Obaja hráči doteraz hrali v NHL len za Montreal – Plekanec je v štrnástej sezóne v lige, Pacioretty v desiatej. Český veterán je najdlhšie pôsobiacim hráčom „Habs“. Po pondelku by to však už platiť nemuselo.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2018 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL