Tatarov nový tím prehral, Mrázek vynuloval Canadiens

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo päť zápasov bez slovenskej účasti. Uspeli v nich Columbus, Tampa Bay, Philadelphia, Colorado a Los Angeles.

Letestu skóroval pri výhre Columbusu nad „Caps“

Columbusu konečne vyšla prvá tretina, v ktorej strelil štyri góly, aby nakoniec porazil Washington hladko 5:1. Jeden z gólov prišiel z hokejky Marka Letestua, ktorého tím získal výmenou v nedeľu. Seth Jones a Cam Atkinson zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, Artemij Panarin gól a asistenciu, Sonny Milano pri návrate zo zranenia tiež skóroval. Sergej Bobrovskij pomohol k druhej výhre za tri dni a prvej nad Capitals v tejto sezóne 25 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal najlepší strelec sezóny Alex Ovečkin, ktorého už len gól delí od štyridsaťgólovej hranice. Braden Holtby urobil 12 zákrokov v prvej tretine, Philipp Grubauer 18 vo zvyšných dvoch. Ovečkin odohral svoj 984. zápas v drese Capitals, čím sa stal klubovým rekordérom.

Hviezdy duelu: 1. S. Jones, 2. A. Panarin, 3. C. Atkinson (všetci CBJ)

Mrázek vyhral súboj s Lindgrenom a Flyers opäť uspeli

Petr Mrázek sa vyrovnáva s novou pozíciou perfektne. V pondelok vychytal svoje štvrté čisté konto v sezóne a s 28 zákrokmi doviedol Philadelphiu k výhre 1:0 nad Montrealom. Čisté konto však nevychytal len on. Charlie Lindgren predviedol 33 zákrokov a kapituloval len v nájazdoch. Ten víťazný premenil v šiestej sérii Sean Couturier. Flyers vďaka tomu natiahli svoju víťaznú sériu na šesť zápasov. Mrázek má od výmeny bilanciu 3-0-0. Philadelphia sa vďaka prehre Washingtonu dostala do čela Metropolitnej divízie. „Získali sme dva body proti tímu, ktorý je mimo play-off. Môže hrať uvoľnene. Bol to ťažký zápas, ale držali sme spolu a hrali naozaj dobre,“ poznamenal Mrázek.

Couturierov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (PHI), 2. Ch. Lindgren (MTL), 3. S. Couturier (PHI)

Nájazd Pointa rozhodol o výhre Tampy nad Torontom

Brayden Point premenil rozhodujúci samostatný nájazd v druhom zápase po sebe, tentokrát rozhodol o víťazstve Tampy 4:3 nad Torontom. Tyler Johnson, Chris Kunitz a Adam Erne skórovali v normálnom hracom čase, Andrej Vasilevskij opustil duel s 27 zákrokmi a zneškodnil aj trestné strieľanie Mitchella Marnera za nerozhodného stavu na konci tretej tretiny. James van Riemsdyk, Marner a Tyler Bozak sa postarali o góly Maple Leafs, Frederik Andersen zastavil 39 striel. Kým Toronto hralo bez Austona Matthewsa, Tampa už v prvej tretine prišla o Nikitu Kučerova. V drese Maple Leafs zažil svoj debut Tomáš Plekanec. Nosil číslo 19.

Pointov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. Y. Gourde (TBL), 2. M. Marner (TOR), 3. A. Erne (TBL)

MacKinnon, Varlamov doviedli Colorado k výhre nad Vancouverom

Nathan MacKinnon zaznamenal dva góly a asistenciu, Mikko Rantanen pridal gól a asistenciu, aby Colorado porazilo Vancouver 3:1. Semion Varlamov predviedol 31 zákrokov a len 76 sekúnd ho delilo od tretieho čistého konta v sezóne. Zničil mu ho Daniel Sedin. Jacob Markström kryl 25 striel. Kým Canucks už o play-off reálne nehrajú, Avalanche sú stále v hre. Vďaka 11. výhre z posledných 12 domácich duelov im na divokú kartu v Západnej konferencii chýbajú len dva body so zápasom k dobru.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon, 2. S. Varlamov, 3. M. Rantanen (všetci COL)

Kings sa podaril proti Vegas skvelý obrat

Vegas, nový tím Tomáša Tatara, viedlo už od piatej minúty po góle Erika Haulu. V úvode tretej tretiny vedenie zveľadil Reilly Smith. Ani to však nakoniec nestačilo. Jeff Carter strelil v 53. minúte kontaktný gól, Anže Kopitar vynútil 11 sekúnd pred koncom záverečnej dvadsaťminútovky predĺženie a v ňom rozhodol o výhre Los Angeles 3:2 dvojbodový Dustin Brown, ktorý potrestal faul Colina Millera. Kopitar si z duelu odniesol aj dve asistencie, Jonathan Quick predviedol 37 zákrokov. Jeho náprotivok Marc-Andre Fleury ich urobil 41. Tatar, pochopiteľne, ešte nehral.

Brownov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. D. Brown (LAK), 2. J. Quick (LAK), 3. M. Fleury (VGK)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 02. 2018 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL