McPhee: Tatar obohatí našu kabínu

Generálny manažér tímu Vegas Golden Knights mohol pokojne sledovať prestupovú uzávierku len ako divák. Jeho tím je na tom dobre a bojuje o úspechy. George McPhee sa však rozhodol konať a výsledkom bol príchod Tomáša Tatara.

Najnovší tím NHL za slovenského útočníka obetoval voľbu v prvom kole tohtoročného draftu, voľbu v druhom kole budúcoročného draftu a voľbu v treťom kole draftu 2021. Získal dvadsaťsedemročného hráča, ktorý doteraz odohral v NHL 407 zápasov so ziskom 115 gólov a 107 asistencií.

„Je to mladší hráč, má len 27 rokov. Je rýchly, je súťaživý a dokáže strieľať góly,“ poznamenal McPhee. „Nechceli sme vymeniť draftové voľby za niekoho, kto tu po lete nebude. On má v zmluve ešte tri roky a to nás teší. Dokáže hrať vľavo, vpravo. Môžeme ho posúvať zostavou hore-dolu. Je to vyzretý hráč, ale stále mladý.“

McPhee prezradil, že Tatar nemal žiaden problém so strávením tejto výmeny a teší sa na príchod do tímu, ktorý je momentálne na čele celej Západnej konferencie. Vegas si dalo pritom dobre pozor na to, koho získava. Nie len po hernej stránke.

„Tatar je skutočne kvalitná osoba. Urobili sme si v tomto smere domácu úlohu, rovnako ako aj u Ryana Reavesa. Tatar je veľmi nadšený z toho, že tu môže byť, takže tam nebudú žiadne problémy s chémiou. Naopak si myslím, že to iba našu kabínu obohatí,“ skonštatoval McPhee.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 02. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL