Galchenyuk oslávil míľnik druhým hetrikom v NHL + video

Piatkový zápas Montrealu proti New Yorku Islanders bol špeciálny pre útočníka Alexa Galchenyuka. Stal sa jeho prvou hviezdou po tom, čo zaznamenal druhý hetrik kariéry a pridal asistenciu pri výhre 6:3. Išlo o jeho jubilejný 400. duel v NHL.

Dvadsaťštyriročný center ukončil 15-zápasové strelecké suchoty v 23. minúte, keď posielal Montreal do vedenia 2:1. V strede duelu obnovil jednogólový náskok gólom na 3:2 a hetrik zavŕšil 49 sekúnd pred koncom tretej tretiny strelou do prázdnej brány.

„V posledných mesiacoch hrám najlepší hokej. Skôr či neskôr to muselo prísť. V tých 15 zápasoch som mal veľa šancí, takže som šťastný, že mi to tam konečne padlo. Čakal som, že už budem mať na konte viac hetrikov, ale je dobré, že som pridal druhý,“ skonštatoval Galchenyuk.

Rodák z Milwaukee strelil prvý hetrik v NHL ešte 16. decembra 2014 do siete Caroliny (4:1). Tým druhým si rozšíril konto na 15 gólov a 39 bodov v 64 zápasoch sezóny. Patrí mu s nimi delené prvé miesto v tíme. V lige dokopy nazbieral 243 bodov za 104 gólov a 139 asistencií.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 03. 03. 2018 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL