Oleksiak o bitke s Chárom: Nebola to žiadna sranda

Vysoký robustný obranca Pittsburghu, Jamie Oleksiak, len vzácne musí pozerať pri bitkách hore. Vo štvrtok si však vyskúšal, aké je to byť na opačnej strane pästného súboja. Pobil sa s najvyšším hráčom ligy, Zdenom Chárom.

„Teraz už viem, aké je to byť na opačnej strane. A nie je to vôbec zábavná skúsenosť,“ priznal Oleksiak po piatkovom tréningu.

Bitka sa strhla v strede druhej tretiny a nedostatočný dosah rúk robil „zadákovi“ Penguins zreteľne problémy. Slovenský obranca Bostonu mu uštedril viac priamych úderov.

„Bol to pre nás ťažký zápas a snažil som sa nás nabudiť. Bol som len na ľade a spolu sme v rohu bojovali, uvidel som ho a bolo to vzájomné: ‘V poriadku, poďme do toho.’ Potom sa to stalo,“ pokračoval Oleksiak. „Pri bitke som sa cítil, akoby som udieral na míle ďaleko. Myslel som si, že ho dvakrát trafím, keď sa mi uvoľnila ruka, ale...“

Oleksiak v bitke síce nemal svoju tradičnú výhodu v robustnosti, ale mal predsa len v niečom navrch. Chára sa totiž pobil po trojminútovom pobyte na ľade, počas ktorého hral bez prestávky dve a pol minúty. Nikto iný v zápase nemal dlhšie striedanie.

„To som nevedel, asi to hralo aj v môj prospech. Myslím si, že bol trochu unavený,“ skonštatoval Oleksiak, ktorému však táto výhoda príliš nepomohla. Chára totiž pästný súboj i tak vyhral.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 03. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL