Ovečkin sa zaradil k legendám. Na dosah má veľký míľnik + video

Kapitán tímu Washington Capitals Alex Ovečkin pokračuje v prekonávaní streleckých rekordov NHL. V sobotnom zápase pod holým nebom proti Torontu strelil 40. gól v sezóne, ktorý prispel k výhre 5:2. Prepísal ním niekoľko historických štatistík.

Tridsaťdvaročný Moskovčan posielal Capitals v siedmej minúte duelu do vedenia 2:1 okrúhlym 40. gólom v ročníku. Aký prvý hráč v histórii NHL dosiahol túto métu najskôr zo všetkých hráčov v sezóne už sedemkrát v kariére. Bobby Hull a Phil Esposito nastrieľali ako prví 40 gólov šesťkrát.

Ovečkin sa stal celkovo deviatym hráčom v histórii so šiestimi 40-gólovými sezónami. Vyrovnal sa Mikeovi Bossymu a Mikeovi Gartnerovi. Pred ním sú iba Marcel Dionne s Mariom Lemieuxom (10) a Wayne Gretzky (12). Už len dva góly mu chýbajú na to, aby bol 20. hráčom so 600 gólmi v NHL.

„Štyridsať je pekné číslo, ale 50 je ešte krajšie. Stále mám čas dosiahnuť ho,“ povedal hviezdny útočník po zápase zo Štadiónovej série v Annapolise. Okrem gólového môže v tejto sezóne dosiahnuť ešte jeden míľnik – 1 000 duelov v NHL. Potrebuje ich odohrať ešte 14.

Šesťnásobný najlepší strelec súťaže mieri za siedmou trofejou Mauricea Richarda. Pred druhým Jevgenijom Malkinom z Pittsburghu má štvorgólový náskok, no odohral o tri zápasy menej. V 65 dueloch sezóny nazbieral dokopy 72 bodov, s ktorými mu patrí 10. miesto v ligovej produktivite.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 04. 03. 2018 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL