Babcock: Pred play-off treba vyriešiť nedovolené bránenie brankárom

Hlavný tréner tímu Toronto Maple Leafs, Mike Babcock, už má dosť nevyrovnanosti v rozhodnutiach rozhodcov pri posudzovaní nedovoleného bránenia v hre brankárovi. Ďalší dôvod na znepokojenie dostal v pondelok.

Jeho tím prehral pondelkové meranie síl s Buffalom 3:5, pričom kľúčový gól strelil v strede tretej tretiny Johan Larsson. Babcock reklamoval nedovolené bránenie v hre brankárovi, ale u rozhodcov neuspel.

what even happened here pic.twitter.com/hkiqqXB3hP

— NHL on NBC (@NHLonNBCSports) March 6, 2018

Pochopiteľne, po zápase z toho radosť nemal a vyhlásil, že je potrebné, aby s týmto pravidlom liga niečo urobila skôr ako príde na dôležité zápasy v bojoch o Stanleyho pohár.

„Nikto nevie, čo sa deje, tak by bolo lepšie, ak by sa to vyriešilo,“ povedal Babcock pre TSN. „Poďme to vyriešiť predtým, ako sa začne play-off, aby sme my všetci poznali pravidlá.“

Babcocka nahnevalo v pondelok najmä to, že vysvetlenie ligy o žiadnom nedovolenom bránení bolo v rozpore s tým, čo mu povedal rozhodca. Ten mu povedal, že k nedovolenému bráneniu došlo, ale stalo sa mimo bránkoviska.

„Čo sa mi nepáči je, že vysvetlenie, ktoré prišlo od ligy je iné ako to, ktoré mi povedali (rozhodcovia). Povedali mi, že to bolo nedovolené bránenie mimo bránkoviska, čo však nie je pravda. Dnes to bolo nedovolené bránenie bez ohľadu na to, z akého uhla sa na to pozriete,“ poznamenal skúsený kormidelník.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 03. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL