Už vieme, kedy si Budaj zachytá prvýkrát od zranenia

Slovenský brankár Peter Budaj je na konci svojho zotavovania. Tím Tampa Bay Lightning ho v pondelok poslal do tímu Syracuse Crunch z Americkej hokejovej ligy.

Odporúčame:
Budaj sa blíži k návratu. Čaká Tampu ťažké rozhodnutie?

Budaj nechytal od 29. decembra pre zranenie dolnej časti tela. Jeho noha je už v dostatočne dobrom stave, aby znovu opäť chytával v súťažných zápasoch. Preto v nižšej AHL absolvuje teraz kondičný pobyt.

Tridsaťpäťročný banskobystrický rodák bude môcť byť na kondičnom pobyte do nedele. Syracuse dovtedy odohrajú tri zápasy – v piatok proti Hershey, v sobotu a v nedeľu proti Rochesteru. Nie je známe, v ktorom bude Budaj chytať.

Keď bude Budaj pripravený na návrat do Tampy, Lightning zrejme pošlú na „farmu“ Louisa Domingueho. Alternatívou je, že na nej ponechajú Budaja, ale v tom prípade by Domingueho museli papierovo „poslať“ do AHL a znovu povolať. Po prestupovej uzávierke je však v NHL limit na štyri bežné povolania a floridský tím by už mal využité tri.

DOPLNENÉ: Erik Erlendsson z Lightning Insider informoval, že Peter Budaj zažije svoj prvý štart od 29. decembra v piatkovom zápase Syracuse proti Hershey. Je teda možné, že by sa už cez víkend mohol vrátiť aj do zostavy Tampy Bay ako náhradník Andreja Vasilevského.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 03. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL