Víťaz Trofeje Mauricea Richarda ukončil hráčsku kariéru

Niekdajší držiteľ Trofeje Mauricea Richarda určenej najlepšiemu strelcovi sezóny, Jonathan Cheechoo, sa v utorok rozhodol definitívne ukončiť hráčsku kariéru, ktorej významnú časť strávil aj v NHL.

Rodák z ontárijského mesta Moose Factory sa s hokejom lúči vo veku 37 rokov. Naposledy hrával v minulej sezóne za bratislavský Slovan v Kontinentálnej hokejovej lige.

Ako profesionál odohral 16 sezón, pričom v siedmich z nich si zahral aj v NHL, prevažne v drese San Jose Sharks. Pred odchodom do Európy si zahral aj za tím Ottawa Senators.

Cheechoo strelil v NHL štyrikrát viac ako 20 gólov, pričom jeho najlepšia sezóna prišla po výluke 2004/05, keď strelil 56 gólov a pridal 37 asistencií. Dokopy odohral v lige 501 zápasov so ziskom 170 gólov a 135 asistencií.

„Mal som privilégium dosiahnuť svoje ciele a hrať hru, ktorú milujem. Hokej ma zaviedol z Moose Factory do San Jose a mnohých iných mestách po svete. Rád by som sa poďakoval organizácii San Jose Sharks za to, že ma draftovala a dala mi šancu hrať v NHL. Užil som si veľa úžasných rokov hokeja. Chcem sa poďakovať všetkým spoluhráčom. Bolo úžasné hrať po vašich bokoch. Vďaka vám bola hra zábavnejšia a pomohli ste mi stať sa lepším hráčom i človekom,“ vyhlásil Cheechoo, ktorého Sharks draftovali v roku 1998 z 29. miesta.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 03. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL