Budaj sa pri návrate cítil dobre. Aký osud ho teraz čaká, netuší

Slovenský brankár Peter Budaj vyzerá byť pripravený aj po zranení opäť chytávať. Teraz je však otázkou to, kedy, kde a ako často sa mu to bude dariť do konca tejto sezóny.

Banskobystrický rodák zastavil 16 striel v piatkovom zápase AHL, ktorý jeho Syracuse prehralo s Hershey 1:2. Bol to jeho prvý zápas od zranenia členka, ktoré utrpel koncom decembra. A hoci nečelil veľkému počtu striel, urobil niekoľko veľkých zákrokov.

„Samozrejme, že keď dva mesiace len sedíte, tak pocítite, že z hľadiska načasovania ste trochu mimo. Inak som sa však na ľade cítil dosť dobre,“ povedal Bufaj pre Syracuse.com. „Členok držal dobre. Všetko bolo fajn. Samozrejme, spojnejší by som bol s víťazstvom. Budem ešte pár zápasov potrebovať, aby som získal naspäť rytmus. V tréningoch sa získať nedá.“

Budaj je na kondičnom pobyte a môže na ňom zostať len do nedele. Crunch v sobotu hostia Americans a v nedeľu sa predstavia na ich ľade v Rochestero. V sobotu bude chytať Eddie Pasquale, v nedeľu by mohol opäť slovenský brankár.

Po nedeli však bude musieť byť Budaj povolaný do prvého tímu. Počas jeho absencie Lightning získali Louisa Domingueho, takže budú mať troch brankárov. Väčšinou si však tímy udržiavajú len dvoch, takže Steve Yzerman bude mať nad čím premýšľať.

„Neviem, ako to vyriešia. Musíte zavolať generálnemu manažérovi a opýtať sa ho. Nie je na mieste, aby som o tom hovoril ja. Neviem, čo sa stane. Som len rád, že som tu, že som späť na ľade po dlhej prestávke. Dúfajme, že sa budem môcť dostať späť do prvého tímu tak skoro ako sa bude dať,“ dodal Budaj.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 03. 2018 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL