Ovečkin strelil 600. gól. Gretzky chce, aby vyhral Stanleyho pohár + video

Alex Ovečkin potreboval dva góly na to, aby dosiahol ďalší cenný míľnik v kariére. Kapitán tímu Washington Capitals ich strelil pri pondelkovej výhre 3:2 nad Winnipegom, aby tak už mohol oslavovať 600. gól v NHL.



Ruský krídelník sa stal len 20. hráčom v histórii NHL, ktorý túto métu dosiahol a už iba gól ho delí od Jariho Kurriho na 19. mieste historického poradia. Len traja hráči pritom nazbierali 600 presných zásahov rýchlejšie – Wayne Gretzky, Mario Lemieux a Brett Hull.

Ovečkin spolu s nimi patrí do exkluzívneho klubu hráčov, ktorí hranicu 600 gólov v NHL dosiahli ešte predtým ako v lige odohrali 1 000 zápasov. „Ovie“ potreboval 990 duelov.

„Samozrejme, že je to niečo špeciálne. Mohli ste vidieť, že keď som strelil prvý gól, tak sa ma potom každý snažil nájsť, každý sa pozeral na mňa,“ poznamenal Ovečkin, ktorého fanúšikovia odmenili dvomi ováciami v stoji.

Ovečkin má v tejto sezóne na konte už 42 gólov a jeho cieľom je dosiahnuť na 50-gólovú hranicu. Momentálne sa „bije“ o post najlepšieho strelca s Patrikom Lainem, ktorý bol svedkom historického momentu. Ak by nakoniec skúsenejší strelec tento súboj vyhral, stal by sa prvým najlepším strelcom sezóny starším ako 32 rokov od roku 1975, keď to dokázal Phil Esposito.

K významnému medzníku sa, samozrejme, okamžite začali vyjadrovať rôzne osobnosti a nechýbal ani Wayne Gretzky. Ten by moskovskému rodákovi doprial zo všetkého najviac jedno – Stanleyho pohár.

„Som s ním dobrým priateľom a myslím si o ňom veľa dobrého. Ak je tu jeden hráč, ktorý nevyhral Stanleyho pohár a zaslúžil by si ho, tak si myslím, že je to on. Dával zo seba všetko pre Washington Capitals i pre svoju krajinu. Rád by som ho videl so Stanleyho pohárom, pretože skutočne robí všetko preto, aby bol lepším hráčom a aby sa stal šampiónom,,“ povedal Gretzky.

Ovečkin je vo svojej 13. sezóne v NHL a pár rokov ešte v kanadsko-americkej lige zotrvá. Je zrejmé, že ak sa nezraní, dosiahne aj na métu 700 gólov, ktorú doteraz dokázali pokoriť len siedmi hráči. Dvaja pokorili aj hranicu 800 gólov – Gordie Howe (801) a rekordér Gretzky (894).




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 03. 2018 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL